Στα ΚΥΤ Λέρου και Κω ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Τις δομές φιλοξενίας στα νησιά Λέρο και Κω επισκέπτεται το Σάββατο, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. Οι κκ Σχοινάς και Μηταράκης, επισκέφθηκαν το ΚΥΤ Λέρου και στη συνέχεια μετέβησαν στο σημείο, όπου είναι σε εξέλιξη οι κατασκευαστικές εργασίες για τη μετεγκατάσταση της δομής. Σημειώνεται ότι μέσα στο καλοκαίρι του 2021, θα τερματιστεί η λειτουργία του υφιστάμενου ΚΥΤ Λέρου.

Στη συνέχεια αναχώρησαν για να μεταβούν στην Κω, όπου θα επισκεφθούν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού και θα ενημερωθούν για την πρόοδο των εργασιών αναβάθμισης της υφιστάμενης δομής.

Οι εν εξελίξει εργασίες στα δύο νησιά περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κατασκευής σύγχρονων κλειστών/ελεγχόμενων δομών στα σημεία υποδοχής της χώρας και χρηματοδοτούνται 100% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, θα επισκεφθούν τη δομή φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

About Author