Νέο συλλαλητήριο για Κουφοντίνα – Κλειστό το μετρό στο Σύνταγμα

Μετά την αναίτια καταστολή της χθεσινής εκδήλωσης συμπαράστασης προς τον απεργό πείνας κρατούμενο, η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών, αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, απευθύνουν νέο κάλεσμα για τις 12 το μεσημέρι του Σαββατου, σε απάντηση στα αστυνομικά έκτροπα της Παρασκευής. Με εντολή της Αστυνομίας έχει κλείσει ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα», με τους συρμούς να διέρχονται δίχως να πραγματοποιούν στάση για τους επιβάτες.

Τη χθεσινή αστυνομική επίθεση στους διαδηλωτές καταδικάζει η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών, καταδεικνύοντας τους πέντε λόγους που καθιστούν παράνομη την άγρια καταστολή, που υπέστησαν οι συμμετέχοντες και ζητά «να δικαιωθεί τώρα, πριν να είναι αργά, το νόμιμο αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας που η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή. Ζητάμε άμεση λύση για να νικήσει η ζωή!».

Απαιτεί επίσης να αφεθούν ελεύθεροι οι πολίτες που προσήχθησαν στις 5/3.

Κάλεσμα για τη σημερινή νέα συγκέντρωση απευθύνουν και αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, που μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι «η επίδειξη πυγμής, αδιαλλαξίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων κρατουμένων, πάνε χέρι με χέρι με τα γενικότερα αντιδημοκρατικά μέτρα και την επιβολή αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής»

Η ανακοίνωση των αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων:
Εδώ και μια βδομάδα, δεκάδες χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν καθημερινά σε διαδηλώσεις στα κέντρα των πόλεων. Αίτημά τους, να γινεί δεκτό το νόμιμο αίτημα του Δ. Κουφοντίνα για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού και να μην έχουμε νεκρό απεργό πείνας. Παράλληλα η κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα κρέμεται από μια κλωστή και βρίσκεται ένα βήμα πριν από το θάνατο.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα, τα οποία η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε, αλλά εμπαίζει και υποβαθμίζει το ζήτημα. Ακόμη και μετά τόσες δημόσιες αντιδράσεις, εγχώριες και διεθνείς, ακόμη και μετά τις καθημερινές πλέον μαζικότατες συγκεντρώσεις χιλιάδων, αυτή η εγκληματική κυβέρνηση του το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του.

Ενώ οι διαδηλώσεις όλων των ημερών ήταν μαζικότατες και ειρηνικές, η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής αποφάσισαν σήμερα να επιτεθούν αναίτια και βάναυσα στις/ους διαδηλωτές/τριες με χημικά, αύρες και ξυλοδαρμούς, επιδιώκοντας την απαγόρευση του δικαιώματος στη διαμαρτυρία. Μπλοκ δικηγόρων και νομικών, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες του κινήματος, βρέθηκαν στο στόχαστρο μιας χουντικού χαρακτήρα επίθεσης, ενώ δεκάδες ήταν οι προσαγωγές, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Το μένος ρίχνει τις μάσκες. Με τα ωμά κυβερνητικά ψέματα, που αποκαλύφθηκαν από τους δικηγόρους που κινητοποιούνται σε αλληλεγγύη για να ζήσει ο Δ. Κουφοντίνας. Με την καταστολή και στο διαδίκτυο ενάντια σε κάθε ελευθερία της έκφρασης («ρίξιμο» σελίδων συλλογικοτήτων κ.ά.).

Η κυβέρνηση επιμένει και θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται σε συνέχεια μιας υπεραντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας, που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, οποιονδήποτε πολίτη. Η επίδειξη πυγμής, αδιαλλαξίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων κρατουμένων πάνε χέρι με χέρι με τα γενικότερα αντιδημοκρατικά μέτρα και την επιβολή αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής

Η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μάς αφορά όλους. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα, στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να συνεχίσουμε να κινητοποιούμαστε όσο υπάρχει χρόνος.

Να εκφραστεί παντού η φωνή των χιλιάδων πολιτών που διαδηλώνουν καθημερινά, η φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του Δ. Κουφοντίνα.

Να μην επιτρέψουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής στην πράξη.

Καλούμε όλους και όλες σε νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα, το Σάββατο 6/3, 12.00 μμ – για να απαιτήσουμε ΑΜΕΣΑ:

Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα – Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού

Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

Πηγή: efsyn.gr

About Author