Τσίπρας: Αλλάξτε μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας – Έχετε χάσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας

Την ανάγκη αλλαγής του μοντέλου αντιμετώπισης της πανδημίας επισήμανε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την τακτική των επικοινωνιακών μέτρων που επιτείνουν το έλλειμμα εμπιστοσύνης της κοινωνίας.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη απόντα από τη συζήτηση στην Ολομέλεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την τοποθέτησή του τονίζοντας πως για τρίτη φορά τα νοσοκομεία βρίσκονται στο «κόκκινο» παρά το γεγονός ότι η χώρα διανύει τον πέμπτο μήνα σε καραντίνα, με το λιανεμπόριο, την εστίαση και τα σχολεία κλειστά. «Ειλικρινά κ. Γεωργιάδη γνωρίζετε άλλη ευρωπαϊκή χώρα που να έχει τόσο παρατεταμένο και τόσο αποτυχημένο λοκντάουν;» ρώτησε τον υπουργό Ανάπτυξης.

Αντιπαρέβαλλε δε ότι σε Ισπανία, Βέλγιο και Ολλανδία, όπου το πλήγμα του κοροναϊού ήταν σφοδρότερο, τα καταστήματα και τα σχολεία λειτουργούν με αυστηρά πρωτόκολλα και κανόνες γιατί το άνοιγμα που ακολουθούσε μετά από λοκντάουν, γινόταν χωρίς να ακολουθείται η προηγούμενη και αποτυχημένη «συνταγή» μέτρων.

«Κάτι δεν πάει καλά»

Τούτων δοθέντων, ο κ. Τσίπρας συμπέρανε ότι «κάτι δεν πάει καλά», ζητώντας από την κυβέρνηση να αλλάξει το μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας. Επ΄ αυτού, θύμισε τις πρόσφατες δηλώσεις του απόντα πρωθυπουργού, ο οποίος ισχυριζόταν ότι «οσονούπω ανοίγουμε» και εν τέλει «ξαναφτάσαμε στο σημείο μηδέν» και με τα νοσοκομεία σε χειρότερη κατάσταση από αυτήν στην Θεσσαλονίκη τον περασμένο Νοέμβριο.

Θυμίζοντας τις επισημάνσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών κομμάτων της αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για ανάγκη συνταγογράφησης των τεστ, όπως επίσης παροχή των απαραίτητων επιδημιολογικών ερευνών στα μέλη της επιτροπής των ειδικών, αναβάθμιση των μέσων μεταφοράς, ελέγχων στους εργασιακούς χώρους που αποτελούν «υγειονομικές βόμβες» και ενίσχυση του ΕΣΥ. Επίσης, ζήτησε την επίταξη ιδιωτικών κλινικών και γιατρών ενώ ζήτησε να εφαρμοστούν θεραπείες -όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα- για να σωθούν ζωές.

Δείτε την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Βουλή: https://www.facebook.com/watch/?v=801527260785914

 

Πηγή: Documento

About Author