Λιγνάδης: Δίωρη έρευνα στο σπίτι του σκηνοθέτη – Στο «μικροσκόπιο» ο υπολογιστής του

Για δύο ώρες ερευνούσε η ΕΛ.ΑΣ. το σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη, παρά το αίτημα αναβολής της κατ’ οίκον έρευνας που υπέβαλε ο συνήγορος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Αλέξης Κούγιας.

Ο συνήγορος του σκηνοθέτη – ηθοποιού ζήτησε να αναβληθεί η έρευνα καθώς, όπως ισχυρίζεται, βρίσκεται στις φυλακές Τρίπολης όπου είναι προφυλακισμένος ο Δ. Λιγνάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόσβαση στο σπίτι του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, έδωσε ο αδερφός του. Οι αστυνομικοί επικεντρώθηκαν στον υπολογιστή του και πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από σημεία του σπιτιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλ. Κούγιας στην ανακοίνωση που εξέδωσε και ζητούσε την αναβολή, επανέφερε το αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κατηγορουμένου, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή.

«Όπως άμεσα ικανοποιήσετε και τα δύο αιτήματα του εντολέως μου για διενέργεια αυτοψίας και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης στο χώρο των φερόμενων αδικημάτων, τον οποίο υμείς θα ορίσετε με τον δήθεν βιασθέντα, αφού ο εντολέας μου αρνείται κατηγορηματικά και τις δύο πράξεις για τις οποίες κατηγορείται με έωλα στοιχεία, ενώ σας έχει προσκομίσει μέχρι τώρα και θα σας προσκομίσει και άμεσα αδιάσειστα στοιχεία της αθωότητάς του, τα οποία μέχρι τώρα έχετε αγνοήσει κατ’ ευθεία παράβαση της αρχής ηθικής αποδείξεως και καταστρατηγώντας το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ίδια ανακοίνωση.

About Author