Απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα για αναβολή έκτισης της ποινής

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας στο αίτημα των συνηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα, για αναβολή της ποινής του για σοβαρούς λόγους υγείας. Το Δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της Εισαγγελέως. Το σκεπτικό της απόρριψης του αιτήματος Κουφοντίνα: «Η αντιμετώπιση της σοβαρής ασθενείας μπορεί να γίνει μέσω της ιατρικής βοήθειας που του προσφέρεται. Ο αιτών είναι αυτός, που θέτει ως προϋπόθεση τη διακοπή της έκτισης της ποινής για να δεχτεί ιατρική βοήθεια. Το δικαστήριο κρίνει πως η παραμονή του στο νοσοκομείο δεν αποτελεί δυσμενή μεταχείριση» είπε η προεδρος.

Νωρίτερα, η πλευρά του απεργού πείνας ζήτησε κατά τη συζήτηση, να γίνει δεκτό το αίτημα για όσο χρόνο οι δικαστές κρίνουν, προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία του, προτού ξεκινήσει παλι να εκτίει την ποινή που του έχει επιβληθεί, ως καταδικασθείς για συμμετοχή στην 17Ν.

Όπως επεσήμανε, με το νόμο του 2020 διατάχθηκε η επαναμεταγωγή του στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού όπως έγινε με 27 άλλους κρατούμενους.

Εξετάστηκε ως μάρτυρας ο αναπληρωτής διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου της Λαμίας, εντατικολόγος, Χρήστος Γεωργιάδης. Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει «σώας τα φρένας» ωστόσο η υγεία του εγκυμονεί κινδύνους, καθώς υπάρχουν επιπλοκές από την άρνηση του να λάβει τροφή εδώ και 57 ημέρες.

About Author