Γ. Τσίπρας: Στηρίξτε άμεσα τη Δυτική Αττική – Σκυλακάκης: Ισως, στο μέλλον…

Μόλις το 2,72% των επιχειρήσεων και 4.500 αυτοαπασχολούμενοι της Δυτικής Αττικής έχουν λάβει κρατική ενίσχυση την περίοδο της πανδημίας. Η βιομηχανική περιοχή έχει ανάγκη ειδικών μέτρων στήριξης, αφού διαχρονικά υφίσταται τον αντίκτυπο της ύφεσης εντονότερα από το μέσο όρο της επικράτειας.

Το ίδιο συνέβη κατά τη διάρκεια της μνημονιακής κρίσης, καθώς το ύψος της ανεργίας στη Δυτική Αττική και της μείωσης του τοπικού ΑΕΠ ήταν πολλαπλάσιο άλλων περιοχών της χώρας. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα στην περιοχή εξαιτίας της κρίσης της πανδημίας.

«Υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης», τονίζει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αττικής, Γιώργος Τσίπρας, με αφορμή σχετική επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή, «αλλά ο κ. Σκυλακάκης περιορίστηκε να παραπέμψει στον κ. Γεωργιάδη, στο ΕΣΠΑ και στο μέλλον… Απειροελάχιστα έχουν γίνει για τη Δυτική Αττική, απαιτούνται άμεσα μέτρα στοχευμένα στην περιοχή και η κυβέρνηση ελπίζει απλώς να “ανοίξει” η οικονομία στις 16 Μαρτίου… Όταν τονίζουμε ότι μόλις το 2,72% των επιχειρήσεων της Δυτικής Αττικής έχουν ενισχυθεί από το Ταμείο Εγγυοδοσίας και το ΤΕΠΙΧ 2 μέχρι σήμερα, ο κ. Σκυλακάκης κυνικά υποβαθμίζει το γεγονός, λέγοντας ότι οι μικρές επιχειρήσεις της περιοχής δεν πληρούν τα τραπεζικά κριτήρια».

 

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της συζήτησης της ερώτησης στη Βουλή, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε: «Δική μας πεποίθηση είναι ότι με το άνοιγμα, μετά τις 16 Μαρτίου, του λιανεμπορίου, θα μπορέσει να ανακάμψει η κατανάλωση και τότε θα δούμε ποια πρόσθετα μέτρα θα πάρουμε για να κρατήσουμε βιώσιμες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», ενώ για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων σχολίασε ότι: «Το κύριο θέμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι ότι δεν διαθέτουν τραπεζικό προφίλ για αυτό και δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω εγγυοδοτικών προγραμμάτων και χρησιμοποιούμε την επιστρεπτέα προκαταβολή».

Πηγή: newsique.gr

About Author