Σωρεία καταγγελιών για τους “γαλάζιους” εμβολιασμούς

Οι καταγγελίες διαδέχονται η μία την άλλη, με αποτέλεσμα να ξεπερνάνε τις 30, αν και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους διαπιστώνει ότι είναι λιγότερες από 10 καταγγελίες, αποδεχόμενος ουσιαστικά ότι υπάρχει ζήτημα.

«Έχουν αναφερθεί λιγότερα από 10 περιστατικά, είτε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που είδαμε και τις τελευταίες μέρες ή και στο προηγούμενο χρονικό διάστημα, είτε ακόμα και απευθείας στο Κέντρο Επιχειρήσεων που βρισκόμαστε εμείς, υπάρχουν αναφορές για τέτοια περιστατικά. Η αρχή μας είναι ότι διερευνούμε οποιοδήποτε περιστατικό από την αρχή μέχρι το τέλος. Γίνεται πάντα έρευνα και εάν προκύψουν οποιεσδήποτε ευθύνες, επιβάλλονται κυρώσεις» ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

  • Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας από τον Βασίλη Κικίλια, την κατάθεση των εγγράφων και υγειονομικών πρωτοκόλλων της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών από τα οποία να προκύπτουν με σαφήνεια η προτεραιοποίηση και τα χρονοδιαγράμματα των εμβολιασμών, καθώς και οι προβλέψεις για τις αναπληρώσεις.

Οι καταγγελίες

  • Στη Θεσσαλονίκη κομματικά στελέχη εμβολιάστηκαν παρακάμπτοντας τη σειρά των παιδιών με αναπηρία και ηλικιωμένων που διαβιούν στο Κέντρο Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Εμβολιασμούς εκτός σειράς διεξήγαγε και το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεση του το iEidiseis και ύστερα από σχετική καταγγελία η γραμματεία του Προέδρου και Γενικού Διευθυντή του νοσοκομείου Παπαγεωργίου φέρεται να απεύθυνε πρόσκληση και εμβολίασε πριν από τη σειρά τους τουλάχιστον 12 πρόσωπα ηλικίας ακόμη και 43 ετών από τις 4 έως τις 13 Ιανουαρίου
  • Εμβολιασμοί σε «γαλάζια» παιδιά έγιναν και στον Δήμο Καλλιθέας, ο οποίος με σημερινή του ανακοίνωση ουσιαστικά το επιβεβαίωσε
  • Νωρίτερα, στις αρχές Ιανουαρίου είδαν το φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες εργαζομένων στο ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», οι οποίοι κάνουν λόγο για καταχρήσεις σε βάρος των ίδιων των πολιτών, που έφθασαν στα νοσοκομεία να εμβολιαστούν με προγραμματισμένο ραντεβού, αλλά τους έδιωξαν καθώς οι δόσεις είχαν εξαντληθεί.
  • Ανάλογα, περιστατικά καταγράφονται και σε άλλα νοσοκομεία όπως στο ΚΑΤ, το ΑΤΤΙΚΟΝ, σε νοσοκομεία της Κρήτης, αλλά και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με όλες τις καταγγελίες να συγκλίνουν στο ό,τι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και καθόλου διαφάνεια.
  • Εκτός λίστας και προτεραιότητας εμβολιασμοί διεξήχθησαν κατ’ εξακολούθηση και στο Κέντρο Υγείας της Κέρκυρας.
  • Κατά παρέκκλιση της σειράς εμβολιασμού εμβολιάστηκε προσφάτως και ο «γαλάζιος» Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, στο ακριτικό νησί της Χάλκης.

About Author