Σεξουαλική κακοποίηση: Στα χέρια του εισαγγελέα οι καταγγελίες των 285 αποφοίτων του Αρσακείου

Στον εισαγγελέα παρέδωσαν τις καταγγελίες τους για σεξουαλική κακοποίηση και λεκτική βία οι 286 απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων, οι οποίοι έχουν δώσει στη δημοσιότητα επιστολή, με την οποία εγκαλούν τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, για «διαχρονική νοοτροπία» συγκάλυψης ανάλογων περιστατικών. Η επιστολή-βόμβα των αποφοίτων των Αρσάκειων Σχολείων και στηλιτεύουν όσους συγκάλυψαν τέτοια περιστατικά ή δεν φρόντισαν να προστατεύσουν μαθητές της Σχολής.

Η υπόθεση ήρθε στο φως, μετά τις καταγγελίες κατά του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και τη σύλληψή του.

Την έρευνα διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης, έπειτα από εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, με αφορμή την αναφορά της διοίκησης του Αρσακείου.

Ο εισαγγελέας θα εξετάσει ξεχωριστά μία προς μία τις καταγγελίες, ως προς τη βασιμότητα και τη σοβαρότητά τους και στη συνέχεια θα αποφασίσει, αν και ποιο;yς θα καλέσει να καταθέσουν ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Oι καταγγέλλοντες, απόφοιτοι από το 1994 έως το 2015, προέβησαν σε σοβαρές καταγγελίες, για κακοποίηση μαθητών, ψυχική και σωματική, και συγκάλυψη από ορισμένους καθηγητές, καλώντας την υπό τον Γιώργο Μπαμπινιώτη, διοίκηση του σχολείου να αναλάβει τις ευθύνες της.

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η επιστολή αυτή ο Γ. Μπαμπινιώτης, σε μια επιθετική ανακοίνωση-απάντηση προς τους καταγγέλλοντες, ανακοίνωσε ότι η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα υποβάλει αναφορά στη Δικαιοσύνη, όπως και έγινε.

About Author