Λουκίδης για νοσοκομεία: Η Αττική δεν έχει ξαναζήσει κάτι τέτοιο – Έχουμε “πόλεμο”

Για την κατάσταση με τον κοροναϊό στην Ελλάδα και την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, αλλά και την «ανοιχτή πληγή» της Αττικής, μίλησε στο MEGA ο Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και πνευμονολόγος στο νοσοκομείο «Αττικόν» Στέλιος Λουκίδης. «Υπάρχει ένας πόλεμος αυτή την στιγμή, μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Η Αττική δεν το έχει ξαναζήσει αυτό από την αρχή της πανδημίας» σημείωσε, αναφέροντας ότι όλοι προσπαθούν να βρουν λύσεις.

«Δεν είμαστε στο επίπεδο να εγκαταλείψουμε τον αγώνα, επειδή βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο πίεσης. Είναι ίσως η πιο δύσκολη εβδομάδα, αυτή και η επόμενη, για το σύστημα υγείας στην Αττική, αλλά θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις, να υπερβούμε το άγχος» τόνισε.

«Από τις 8 το πρωί, έως τις 8 το επόμενο πρωί, έχουμε εφημερία στο Αττικόν. Η εφημερία θα είναι δύσκολη, όπως και η προηγούμενη, όπου αναγκάστηκε να ανοίξει ένα τμήμα. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξυπηρετήσουμε τα περιστατικά.

Όπως δούλεψε νέα πτέρυγα Covid την προηγούμενη εβδομάδα, έτσι θα γίνει και αυτή. Το πρόβλημα είναι τα άλλα περιστατικά. Πρέπει να δουλέψουμε σε δύο κατευθύνσεις. Είναι δύσκολο το εγχείρημα, αλλά με προσπάθεια θα τα καταφέρουμε» υπογράμμισε ο κ. Λουκίδης.

About Author