Απάντηση Καινούργιου προς Κούγια: Ντροπή σας, δεν σας φοβόμαστε

Απάντησε στον Αλέξη Κούγια η Κατερίνα Καινούργιου, μετά την αναφορά του ποινικολόγου στην παρουσιάστρια της εκπομπής «Ευτυχείτε».

Η Κατερίνα Καινούργιου, έδωσε την απάντησή της στον συνήγορο του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για βιασμό κατά συρροή. Η Κατερίνα Καινούργιου έκανε σαφές πως αν ο Αλέξης Κούγιας χρησιμοποιεί τη φράση «επαγγελματίας κυρία της Μυκόνου» όπως το «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι», τότε είναι τιμή της που μιλά για εκείνη αλλά δεν θα επιτρέψει κανένας να μιλήσει για το ήθος της. «Δεν σας φοβόμαστε, κ. Κούγια. Ντροπή σας», είπε η Κατερίνα Καινούργιου.

«Αρχικά να πω ότι σαν “επαγγελματίας ομοφυλόφιλος” “επαγγελματίας της Μυκόνου”; Επίσης, να ενημερώσω τον κ. Κούγια ότι εγώ ούτε σπίτι έχω στη Μύκονο όπως ο κ. Κούγιας ούτε διακοπές κάνω κάθε χρόνο στη Μύκονο, όπως ο κ. Κούγιας, απλά τα τελευταία χρόνια τυχαίνει να έχει ο σύντροφός μου το σπίτι του και να έχω βρεθεί και παλαιότερα με τις φίλες μου, μέχρι εκεί… Και από εκεί και πέρα, για τα υπόλοιπα, παιδιά, τι να πρωτοπώ;

Ότι εγώ δεν μπορώ να αγγίξω ένα τέτοιο θέμα επειδή η Παιδεία μου δεν είναι επαρκής; Αν πιστεύετε, κ. Κούγια, ότι η Παιδεία μου δεν είναι επαρκής, είστε βαθιά γελασμένος. Και πανεπιστήμιο έχω τελειώσει και όλα. Αλλά να σας πω ότι η Παιδεία ενός ανθρώπου δεν έχει να κάνει με το πανεπιστήμιο και με τις γνώσεις του αντικειμένου. Εγώ το θέμα αυτό το προσέγγισα τελείως ανθρώπινα, όπως έτσι το προσεγγίζουν και οι περισσότεροι τηλεθεατές. Αυτό θέλω να πω. Ντροπή όλα αυτά που είπε αλλά πραγματικά είναι τιμή μου να με πιάνει στο στόμα του ένας τέτοιος τύπος.

Αυτή την ανακοίνωση την έστειλε και για άλλους. Αναφέρει πολλά ονόματα, ηθοποιούς, παρουσιαστές. Τα βάζει με όλους.

Αλλά εμένα για το ήθος μου, κ. Κούγια, δεν έχει τολμήσει να μιλήσει κανένας. Εσείς είστε ο τελευταίος που θα μιλήσετε για ήθος. Και εσείς και το περιβάλλον σας. Και θα θυμίσω σε όλους όσοι δεν το είδαν ενδεχομένως τον τρόπο που ο επαγγελματίας νομικός αντέδρασε για κάτι εντελώς ανθρώπινο. Οτι είχε πει, ουσιαστικά, δεν θα υπερασπιστεί παιδόφιλο ή παιδεραστή».

Στο σημείο εκείνο η εκπομπή Ευτυχείτε έπαιξε το απόσπασμα της εκπομπής, όπου ο Αλέξης Κούγιας επανέλαβε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι αθώος και «δεν υπάρχει τίποτα για παιδεραστία και για παιδοφιλία». Ο κ. Κούγιας μετά τις αναφορές του στη δικογραφία έκλεισε το τηλέφωνο και αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της Κατερίνας Καινούργιου και της εκπομπής «Ευτυχείτε».

Αφού προβλήθηκε το απόσπασμα της εκπομπής, η Κατερίνα Καινούριου συνέχισε την απάντησή της στον Αλέξη Κούγια: «Αν, λοιπόν, το “επαγγελματίας κυρία της Μυκόνου” είναι σαν το “επαγγελματίας ομοφυλόφιλος” μαγκιά μου, τιμή μου. Αν, όμως, υπονοείτε κάτι για το ήθος μου, εσείς που είστε ο τελευταίος που πρέπει να μιλάτε για ήθος, όποια πέτρα και αν σηκώσει, έχει να πει το πόσο ηθικό πλάσμα είμαι. Και όλα αυτά τα χρόνια είμαι εδώ στην πρώτη γραμμή με το ήθος μου και την αξιοπρέπειά μου και αυτό δεν τολμάει να το αμφισβητήσει κανένας. Γνωρίζει και τον πατέρα μου ο κ. Κούγιας. Γνωρίζει και τον τρόπο με τον οποίο με έχουν μεγαλώσει οι γονείς μου. Ανυπομονώ να δω τι θα πει ο πατέρας μου. Ντροπή σας, κ. Κούγια. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο και πολύ ασχοληθήκαμε. Ντροπή σας.

Δεν σας φοβόμαστε κ. Κούγια. Για το ήθος μερικών ανθρώπων που μας θίγετε τώρα μέσα στην ανακοίνωσή σας, επιφυλασσόμαστε και εμείς. Δεν είστε ο μόνος καλός ποινικολόγος που υπάρχει».

 

Πηγή: Libre

About Author