05 Ιαν 2026

Δείτε επίσης

Τζαβάρας για Κουφοντίνα: Αδιανόητο να έχουμε νεκρό απεργό πείνας

Image

Στις φωνές όσων καλούν την κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της σε σχέση με την μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού, που ήταν η αιτία που προκάλεσε και την απεργία πείνας του, προστέθηκε και αυτή του κυβερνητικού βουλευτή και πρώην υπουργού Κώστα Τζαβάρα.

Στη δήλωσή του ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, καλεί την κυβέρνηση να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να μην καταλήξει ο Δημήτρης Κουφοντίνας», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «είναι αδιανόητο να έχουμε νεκρό απεργό πείνας στη χώρα μας».

O πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον Real fm δήλωσε με νόημα πως «η διαδικασία του σωφρονισμού πρέπει να γίνεται πάντα με σεβασμό στην ανθρώπινη αξία, αλλά και στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα».

Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως «είναι άλλο πράγμα η απαξία των πράξεων του κρατούμενου και άλλο τα ζητήματα που προκύπτουν από το κράτος δικαίου και το σωφρονιστικό δίκαιο.

Δείτε επίσης

Τζαβάρας για Κουφοντίνα: Αδιανόητο να έχουμε νεκρό απεργό πείνας | Anatropi News.gr