Το Facebook επέβαλε περιορισμούς στον λογαριασμό του δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη

Το Facebook, συνεχίζει απτόητο να εξαφανίζει αναρτήσεις και να μπλοκάρει λογαριασμούς λόγω σχολίων για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Θύμα της πολιτικής του Facebook, έπεσε και ο γνωστός δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, ο οποίος ήταν εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής και έχει αναλάβει πρωτοβουλία μαζί με ακόμα 1000 δικηγόρους για τον Δημήτρη Κουφοντίνα ενώ συμμετείχε και στην πορεία διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από δικηγόρους το Σάββατο.

Όπως φαίνεται στην ανάρτησή του Θανάση Καμπαγιάννη, το Facebook, επέβαλε περιορισμούς στο προφίλ του, προκαλώντας οργισμένα σχόλια από τους χρήστες.

Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε με αποκλειστικό ρεπορτάζ το avgi.gr και μετά από ερώτημα που απηύθυνε στα κεντρικά του Facebook, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παραδέχθηκε ότι αποκλείει «δημοσιεύσεις που επιδοκιμάζουν ή υποστηρίζουν αυτά τα άτομα και τις ενέργειές τους» αναφερόμενη και σε αναρτήσεις που αφορούν σε εκκλήσεις για τη ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Να σημειωθεί ότι  η «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ επιχείρησε να ισχυριστεί πως υπάρχει αυτόματη διαδικασία (αλγόριθμος) που «κόβει» τις αναρτήσεις. Ανέφερε συγκεκριμένα πως «ο αλγόριθμος του Facebook μπλοκάρει τις συγκεκριμένες αναρτήσεις».

Αντίθετα, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως η «σχετική γνώση» συνίσταται σε ειδοποιήσεις και αναφορές (“reports”) που γίνονται μαζικά από άλλους χρήστες σε συγκεκριμένους χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

About Author