Συγκέντρωση για Κουφοντίνα: Νέο ξέσπασμα αστυνομικής βίας κατά διαδηλωτών και δημοσιογράφων (φωτο-video)

Ρεσιτάλ καταστολής από τις αστυνομικές δυνάμεις και στη σημερινή συγκέντρωση συμπαράστασης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν από τον θάνατο. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν με χημικά, ασπίδες και γκλομπ, τόσο εναντίον διαδηλωτών όσο και δημοσιογράφων. Το κάλεσμα για την πορεία ήταν για τα Προπύλαια. Οι διαδηλωτές που βγήκαν από το μετρό στον σταθμό Ομόνοια βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που τους «υποδέχθηκαν» με δακρυγόνα και κλομπ. Οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να ρίξουν χημικά ακόμη και στην είσοδο του σταθμού στο μετρό.

 

Λίγο πιο πάνω, στην οδό Πανεπιστημίου, δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ δέχθηκαν επίθεση με χημικά και ασπίδες από τους αστυνομικούς. Περίπου 15 φωτορεπόρτερ αναμένεται να καταθέσουν μήνυση στη ΓΑΔΑ για αστυνομική βία εναντίον τους.

Από την πλευρά τους, πηγές της αστυνομίας λένε ότι περίπου 100 άτομα βγαίνοντας από σταθμό του μετρό στην Ομόνοια έριξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, δημιουργήθηκε ένταση και οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν προσαγωγές ή τραυματισμούς.

About Author