Χαρδαλιάς: Παράταση lockdown στη Αττική για μια εβδομάδα – “Κοκκινίζουν” 10 νέες περιοχές

Την επέκταση του lockdown στην Αττική ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ ενημέρωσε και για την κατάσταση που επικρατεί στις «κόκκινες» περιοχές και για το ποιές παραμένουν σε καθεστώς «σκληρού lockdown». Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε: Στο «κόκκινο» μπαίνουν οι δήμοι Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Ηγουμενίτσας, Σύρου, Σάμου, Άρτας, Διδυμότειχου, Λοκρών (η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή στη Μαλεσίνα), Αμφιλοχίας, όλη η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου και όλη η περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, με την κατάσταση ιδιάιτερα στο Λουτράκι να είναι σοβαρή.

Στους Δήμους Λαρίσης και Βόλου, παρακαλούμε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί, ώστε να μην επιβληθούν νέα μέτρα.

Από το κόκκινο βγαίνουν οι δήμοι Τεμπών και Καρπάθου.

Στο κόκκινο παραμένουν οι δήμοι Κεφαλονιάς, Ηλείας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ρεθύμνου, Θάσου, Αγιάς, Ζίτσας, Τανάγρας και Θηβαίων

Η Μύκονος βγαίνει επό το «βαθύ κόκκινο» και μπαίνει στο πορτοκαλί. Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν οι δήμοι Καλυμνίου, Κορδελιού, Ευβοίας, Αρκαδίας και Αττικής.

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί η κατάσταση στον Πειραιά, καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 80%, στα 1.342. Τόσο στο κέντρο, όσο και στις άλλες περιοχές, θα ενταθούν οι έλεγχοι, ώστε να περιοριστεί η διασπορά.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στον Δυτικό τομέα Αθηνών, όπου τα ενεργά κρούσματα έφθασαν τα 1.036.

About Author