Ισόβια και από το Εφετείο στους δράστες της δολοφονίας του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου

Σε ισόβια κάθειρξη, όπως και  πρωτόδικα, καταδικάστηκαν ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, οι δράστες της εν ψυχρώ εκτέλεσης του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είτε φυσικοί είτε ηθικοί αυτουργοί. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του θύματος Θεόδωρο Μαντά, «3,5 χρόνια μετά, ολοκληρώθηκε μια επίπονη διαδικασία για την οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και επιβεβαιώθηκε ότι η στυγνή δολοφονία ενός αθώου συναδέλφου, οργανώθηκε και εκτελέστηκε από ανθρώπους, τόσο εντός όσο και εκτός των φυλακών.

Χρέος και υπόσχεση όλων μας είναι, να μην επιτρέψουμε να χαθεί στη λήθη του χρόνου το ήθος, η ακεραιότητα και η διαδρομή του σπουδαίου συναδέλφου μας Μιχάλη Ζαφειρόπουλου».

Ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δολοφονήθηκε μέσα στο δικηγορικό γραφείο του, επί της οδού Ασκληπιού στο κέντρο της Αθήνας, τον Οκτώβριο του 2017.

Οι δράστες, αλβανοί πολίτες, του παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι πελάτες. Στην πραγματικότητα εκτελούσαν συμβόλαιο θανάτου, το οποίο τους είχε αναθέσει βαρυποινίτης ομοεθνής τους, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

About Author