Γεννηματά προς Μητσοτάκη: Προκλητική και υποκριτική η κίνησή σας

Στη γραμμή της επίθεσης τόσο σε κυβέρνηση όσο και σε αξιωματική αντιπολίτευση κινήθηκε η πρωτολογία της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για το ελληνικό κίνημα metoo και την πολιτική θύελλα για την υπόθεση Λιγνάδη.

«Ο ένας μοιάζει στον άλλο όλο και περισσότερο» είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και έκανε λόγο για ένα «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ» που «καθημερινά ξεπροβάλλει από το Μαξιμου», κατηγορώντας τις δύο πλευρές για επιχείρηση πολιτικής εκμετάλλευσης του ελληνικού metoo.

Η κ. Γεννηματά συνέχισε να αναφέρεται στην αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι απ’ τη μια «εκτοξεύονται απαράδεκτες βρωμιές» και «λάσπη απ’ τα “πιστόλια” του ΣΥΡΙΖΑ» και απ’ την άλλη «είδαμε βρώμικα χτυπήματα κάτω απ’ τη ζώνη, τρολς και άλλες αθλιότητες».

Ειδικά για τη σημερινή συζήτηση, που προκάλεσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, η Φ. Γεννηματά χαρακτήρισε την κίνησή του «προκλητική» και «υποκριτική». Και αυτό γιατί όπως είπε έρχεται σε μια εποχή ανησυχίας στην κοινωνία λόγω της πανδημίας και με την Τουρκία «να αλωνίζει στο Αιγαίο», αλλά και γιατί, όπως τόνισε, έρχεται «στα απόνερα της χυδαίας κόντρας που στήσατε με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι πολίτες ξέρουν ότι η δήθεν μετωπική σύγκρουση είναι μια σκέτη φούσκα» είπε μεταξύ άλλων και τους κατηγόρησε για ένδεια θέσεων.

«Με την τακτική σας καταλαβαίνουμε ότι στο τέλος της ημέρας δεν θέλετε να αλλάξει τίποτα» είπε ακόμα και τους κατηγόρησε ότι η στάση τους «υποτιμά το δράμα των θυμάτων» και αποτρέπει το να ανοίξουν κι άλλα στόματα. «Αυτό γίνεται με την τροπή που έχει πάρει αυτή η συζήτηση», συμπλήρωσε.

Ειδικά για το ελληνικό metoo, είπε ότι «είναι ένα κίνημα που πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο». Η ίδια τόνισε ότι «θα έπρεπε τις φωνές των θυμάτων να τις ακούμε όλοι με σεβασμό και να σταθούμε επιτέλους ως πολιτικό σύστημα στο ύψος των περιστάσεων».

Όσον αφορά στην υπόθεση Λιγνάδη, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. καταλόγισε «ολιγωρία και καθυστέρηση», καθώς όπως είπε «αρνήθηκαν να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη που έχουν αντικειμενικά».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υπουργός Πολιτισμού φέρει την πολιτική ευθύνη, ακόμα κι αν παραπλανήθηκε. Αλλά την κύρια ευθύνη φέρει ο πρωθυπουργός» είπε η Φ. Γεννηματά.

Επίσης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα του απευθείας διορισμού και τόνισε ότι το μήνυμά μας είναι: «καμιά ανοχή, καμιά συγκάλυψη, κανένας συμψηφισμός. Όλα στο φως».

Ακολούθως η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο μέτωπο της πανδημίας αλλά και στη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας και άλλων ανάλογων τον προηγούμενο χρόνο, που έδειξαν ότι δεν υφίσταται επιτελικό κράτος.

About Author