Συνήγορος μηνυτή στην υπόθεση Λιγνάδη: “Ο ισχυρισμός για πολιτικά κίνητρα προσβάλλει τη νοημοσύνη και τη Δικαιοσύνη”

«Απελπισία και ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων» διαβλέπει στους ισχυρισμούς περί πολιτικών κινήτρων στην υπόθεση Λιγνάδη, ο Γιάννης Βλάχος, συνήγορος του 25χρονου, που η μήνυσή του οδήγησε τον καλλιτέχνη ενώπιον της Δικαιοσύνης με βαρύτατη κατηγορία. Σε δήλωση που εξέδωσε ο κ. Βλάχος, απαντώντας ουσιαστικά στα όσα ισχυρίστηκε ο συνήγορος του Δ. Λιγνάδη, Α. Κούγιας, χωρίς να τον κατονομάζει, αναφέρει: «Ο ισχυρισμός ότι ο εντολέας μου, Σουηδός πολίτης, έχει πολιτικά κίνητρα, προσβάλλει τη νοημοσύνη και τη Δικαιοσύνη, που ενήργησε με αποφασιστικότητα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, ενώ επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να αποθαρρύνει θύματα και μάρτυρες.

Η απελπισία και η ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων δεν πρέπει να αποτελέσει λόγο για να δηλητηριαστεί περαιτέρω ο Έλληνας πολίτης, που παρακολουθεί με τρόμο και απέχθεια όσα δυστυχώς συνέβησαν και αποκαλύπτονται καθημερινά.

Δεν προσφέρεται ο ανθρώπινος πόνος και το σιωπηλό τραύμα αυτών των ανθρώπων για κομματική εκμετάλλευση.

Το δημοκρατικό και λειτουργικό πολιτικό μας σύστημα οφείλει να αποδείξει, ότι δεν επιδέχεται κανενός είδους και σκοπιμότητας, άμεσους ή έμμεσους εκβιασμούς, από κατηγορουμένους για βαρύτατα εγκλήματα και να μην παρασυρθεί σε ανούσιες αντιπαραθέσεις, με αφορμή μια κοινωνική και ποινική υπόθεση, στην πλάτη κακοποιημένων παιδιών.».

About Author