Μόρτζος: Ο Λιγνάδης διορίστηκε “φυτευτός”στο Εθνικό – Οι φίλοι του γνώριζαν, έπρεπε να μιλήσουν

Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ενός κακού, μύρια έπονται», ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Μόρτζος δήλωσε πως όταν διορίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης, ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, τού προκλήθηκαν αμφιβολίες. Δεν ήταν ποτέ (σ.σ. ο Δ. Λιγνάδης), ο «σούπερ-πρωταγωνιστής». Διορίστηκε με μη κανονικό τρόπο, «φυτευτός», κάτι που όπως είπε του δημιούργησε υποψίες. «Πίσω από αυτόν το διορισμό, κάποιοι κρύβονται. Τώρα, ποιοί είναι αυτοί, δεν μπορώ να πω. Απλά μπορώ να υποθέσω. Είχε πλάτες. Εγώ λέω κλίκα.

Υπάρχει μια κλίκα χρόνια τώρα, η οποία νέμεται τα του Εθνικού Θεάτρου και αυτή η κλίκα διορίζει όποτε θέλει και παύει όποτε θέλει», είπε ο κ. Μόρτζος, μιλώντας στον Σκάι, και συμπλήρωσε, πως στην κλίκα αυτή είναι γνωστά ονόματα.

Όπως ανέφερε, ο κ. Λιγνάδης ήταν «πανταχού παρών» και δίπλα του είχε κάποιους «φίλους».

«Αυτοί οι φίλοι του, οι συνεργάτες του θα έπρεπε να πούν έγκαιρα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, το οποίο είναι πολύ σοβαρό, το οποίο τώρα ξεφυτρώνει και βρωμάει ο τόπος.»

Σχετικά με το αν υπήρχαν άτομα που γνώριζαν για τις ειδεχθείς πράξεις, για τις οποίες κατηγορείται ο κ. Λιγνάδης, ο κ. Μόρτζος είπε πως οι στενοί του συνεργάτες τα ήξεραν όλα.

«Αυτοί πρέπει να μιλήσουν πρώτοι και να πούν την καθαρή αλήθεια. Ότι ήξεραν το πρόβλημα και το έκρυβαν.»

Στη συνέχεια μίλησε για εμπειρία που του εξιστόρησε μαθητής του. «Παρουσιάστηκε κάποτε ένας ηθοποιός σε μένα και μου λέει ‘πήγα και έκανα οντισιόν στο Εθνικό και δε μου έδωσαν σημασία’. Λέω ‘γιατί’ και μου λέει ‘φαίνονταν ποιοί θα περάσουν, τους είχαν σημειωμένους σε μπλοκάκι και εμείς απλώς παρακολουθήσαμε αυτή την ιστορία’».

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό, η Πέμη Ζούνη ανέφερε πως πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, ενώ ο Στράτος Τζώρτζογλου παρατήρησε ότι υπήρχε ένα μοτίβο, ωστόσο σημασία έχουν τα παιδιά. Θεωρεί, επίσης, παράλογο να μην ήξερε κανείς.

Πηγή: in.gr

About Author