Ελληνικό #metoo: Νέα καταγγελία γνωστής ηθοποιού για βιασμό από σκηνοθέτη

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου. Στο δελτίο ειδήσεων του  ΣΚΑΪ έγινε ακόμα μια αποκάλυψη, σύμφωνα με την οποία γνωστή ηθοποιός, που μεσουρανούσε την δεκαετία του ’90 με συμμετοχή σε γνωστό σίριαλ, καταγγέλλει πασίγνωστο σκηνοθέτη και ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίηση. Ο συνήγορός της μίλησε σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Αυτός ο άνθρωπος έχει ακουστεί αρκετά αυτήν την περίοδο, για παρόμοια αδικήματα σεξουαλικής παρενόχλησης και η καταγγέλουσα είναι αρκετά γνωστή και μέχρι πριν κάποια χρόνια στην επικαιρότητα… Πλέον ζεί στο εξωτερικό και μου περιέγραψε την κατάστασή της…

Τότε ανερχόμενη, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον συγκεκριμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη για να της προτείνει συνεργασία για θεατρικό έργο. Την κάλεσε στο σπίτι του, αν και ο ίδιος είναι παντρεμένος, θεώρησε ότι δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό γιατί ήταν μέρα μεσημέρι.

Μόλις εισήλθε στον χώρο του και μετά από 20 λεπτά συζήτησης για την δουλειά, πέρασε τη συζήτηση σε πιο προσωπικά ζητήματα με την ηθοποιό να αντιδρά και να θέλει να αποχωρήσει από τον χώρο αλλά της είχε κλειδώσει την πόρτα.

Δυστυχώς μιλάμε για μια υπόθεση βιασμού, όπου η ίδια αντιδρούσε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν είχε τη δύναμη να το αποφύγει. Αφού ολοκληρώθηκε η πράξη και την έδιωξε, της είπε αν μιλήσεις οπουδήποτε θα σε καταστρέψω… Δεν της ήταν εύκολο να το πεί σε δικούς της ανθρώπους και είχε ντροπή κι ενοχή… Έχει γίνει ήδη η καταγγελία», είπε ο δικηγόρος της.

About Author