Χίος για «Μακελειό»: Είμαι απλός δημοσιογράφος και όχι εκδότης – Δεν έχω ευθύνη

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων θα βρίσκεται σήμερα από το πρωί ο Στέφανος Χίος για να εκδικαστεί η υπόθεση του στα πλαίσια του αυτόφωρου.

Ο δημοσιογράφος συνελήφθη χθες Δευτέρα το μεσημέρι (22/2) και οδηγήθηκε στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, για το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό».

Μάλιστα η εισαγγελία Πρωτοδικών είχε ζητήσει από το πρωί της Δευτέρας αυτόφωρη διαδικασία η οποία αφορά το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί ασέμνων.

Σημειώνεται πως η εισαγγελία παρενέβη αυτεπάγγελτα.

«Είμαι δημοσιογράφος και όχι εκδότης της εφημερίδας»

Ο Στέφανος Χίος διώκεται για συνέργεια, διότι δεν είναι αυτός ο υπεύθυνος της εφημερίδας και της ιστοσελίδας «Μακελειό», της οποίας το πρωτοσέλιδο αλλά και το βίντεο που το διαφήμιζε, προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ωστόσο ο δημοσιογράφος στην ανάκρισή του ανέφερε: Αρνούμαι ρητά τις κατηγορίες. Όσον αφορά το σημερινό φύλλο και τη σύλληψη μου και για το επίμαχο διαφημιστικό σποτ, έχω να δηλώσω τα εξής: Είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος και εργάζομαι στην πολιτική και σατυρική εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ». Σας προσκομίζω τη σύμβαση εργασίας μου.

Στην ουσία ο δημοσιογράφος δηλώνει μόνο εργαζόμενος στην εφημερίδα και ότι δεν έχει σχέση ιδιοκτησίας με το μέσο – όπως ο δημοσιογραφικός κόσμος γνώριζε μέχρι και σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Χίος πρωταγωνιστεί σε όλα τα τηλεοπτικά σποτ της εφημερίδας αλλά έχει και διαδικτυακή εκπομπή με τον ίδιο τίτλο.

 

 

About Author