Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές: 70 κρούσματα σε ιδιωτική κλινική στον Πειραιά – Κρούσματα και σε άλλες δύο δομές

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες στον Πειραιά, καθώς επιβεβαιώθηκαν σε ιδιωτική κλινική της πόλης κρούσματα κοροναϊού- πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 70 κρούσματα σε ασθενείς και εργαζόμενους. Ηδη, τουλάχιστον δέκα ασθενείς κρίθηκε αναγκαίο να διακομισθούν σε κλίνες covid του ΕΣΥ. Από την περασμένη Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου ξεκίνησε η διακομιδή ασθενών με λοίμωξη Covid-19, από την ιδιωτική κλινική “Ζηλάκου” στον Πειραιά, σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Εκείνη την ημέρα διακομίστηκε ένας ασθενής στο Αττικόν και την επόμενη τέσσερις στο Ιπποκράτειο. Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου διακομίστηκαν άλλοι δύο ασθενείς με κοροναϊό στο “Τζάννειο”. Χθες διακομίστηκαν άλλοι δύο ασθενείς στον “Ερυθρό Σταυρό” και στο “Ασκληπιείο”. Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί 10 νοσηλευόμενοι.

Άλλη συρροή κρουσμάτων σε ασθενείς καταγράφεται στο θεραπευτήριο Αθηνών στην Κυψέλη, οι οποίοι έχουν διακομιστεί στο “Ελπίς”.

Συρροή εντοπίστηκε και σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Γέρακα, όπου φιλοξενούνται 42 άνθρωποι, επτά από τους οποίους έχουν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό.

About Author