Αρβερέλ υπέρ Μενδώνη: Πού στηρίζεται το δήθεν λαϊκό αίτημα παραίτησής της; – Ο Λιγνάδης είχε τυπικά τα προσόντα για να γίνει καλός Διευθυντής του Εθνικού

Θέση για τα όσα «αποτρόπαια» συμβαίνουν, τις τελευταίες ημέρες, με τις αποκαλύψεις για τον Δημήτρη Λιγνάδη παίρνει η Ελένη Αρβελέρ στηρίζοντας την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, καθώς όπως λέει η ιστορικός τονίζοντας «δεν βαρύνεται με κάτι στην υπόθεση».

Μάλιστα η ακαδημαϊκός κυρία Αρβελέρ, η οποία μίλησε στο iefimerida.gr διερωτάται χαρακτηριστικά «πού στηρίζεται το δήθεν λαϊκό αίτημα παραίτησης της κυρίας Λίνας Μενδώνη, της Υπουργού Πολιτισμού που ασκεί κατά τη γνώμη μου επαρκώς και επιτυχώς το πολυσχιδές έργο της;».

Η δήλωση της Ελένης Αρβερέλ για την Λίνα Μενδώνη

«Η κοινωνία μας σήμερα υποφέρει από το αποτρόπαιο. Και ευτυχώς η Πολιτεία αντέδρασε, ενώ η Δικαιοσύνη ήδη εργάζεται γρήγορα και ψύχραιμα για την κάθαρση. Γιατί όμως να μην παίρναμε υπόψην και την επαγγελματική εμβέλεια και να μιλάμε μόνο για ανοίκειες διαγωγές που δεν ήταν ούτε μπορούσαν να είναι γνωστές; Ο Λιγνάδης είχε τυπικά τα προσόντα για να γίνει καλός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Γνωρίζω άριστα τη λειτουργία του Ιδρύματος, γιατί είχα την τιμή να προεδρεύσω του Δ.Σ. πάνω από μία δεκαετία∙ κι αυτό υπό πολλούς Υπουργούς Πολιτισμού, αρχίζοντας από την Μελίνα. Πού, λοιπόν, στηρίζεται το δήθεν λαϊκό αίτημα παραίτησης της κυρίας Λίνας Μενδώνη, της Υπουργού Πολιτισμού που ασκεί κατά τη γνώμη μου επαρκώς και επιτυχώς το πολυσχιδές έργο της;».

About Author