Υπ. Υγείας: 725.000 οι εμβολιασμοί στη χώρα μας – “Πρέπει να γίνονται τα εμβόλια και για τις άλλες ασθένειες”

Την προσοχή των πολιτών και κυρίως των ηλικιωμένων και των παιδιών, να μην αμελούν τους εμβολιασμούς για τις άλλες νόσους, εφιστά η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των 18:00 από το Υπουργείο Υγείας, τα εμβόλια θα πρέπει να γίνονται με απόσταση 14 ημερών μεταξύ τους. Η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι, όπως διαπιστώθηκε, αρκετοί ηλικιωμένοι δεν έχουν κάνει τα εμβόλιά τους για άλλες νόσους εκτός Covid-19 και σημείωσε ότι είναι σημαντικό αυτά να μην αμελούνται.

«Στην περίπτωση που κάποιο άτομα έχει μολυνθεί, πάλι τα εμβόλια αυτά είναι αποτελεσματικά και δεν έχουν αυξημένους κινδύνους» διευκρίνισε. «Επομένως οι ενήλικες θα πρέπει να θυμηθούν, ποιά εμβόλια τους έχει συστήσει ο γιατρός τους και να τα κάνουν», κατέληξε η ίδια.

Η ίδια ανέφερε ότι και τα εμβόλια των παιδιών δεν θα πρέπει να καθυστερούν, κάτι που συμβαίνει λόγω της πανδημίας, των περιορισμών στις μετακινήσεις και του φόβου για τη μετάδοση της νόσου, αλλά οι γονείς θα πρέπει να φροντίζουν, τα παιδιά τους να κάνουν τα εμβόλια, σύμφωνα με όσα προβλέπονται για κάθε ηλικία.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους από την πλευρά του, δήλωσε ότι με 725.000 εμβολιασμούς για τον κοροναϊό, η χώρα μας βρίσκεται μέχρι στιγμής στην 4η θέση σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Παράλληλα, έχουν κλειστεί ακόμη 1.420.000 ραντεβού, κάτι που σημαίνει ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας πραγματοποιείται με γρήγορους ρυθμούς και όπως προβλέπει το πρόγραμμα «Ελευθερία».

Χθες, Κυριακή, έγιναν 4.000 εμβολιασμοί, σε υγειονομικούς που είχαν χάσει το ραντεβού τους λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης την προηγούμενη εβδομάδα.

«Μέχρι την Παρασκευή θα ολοκληρωθούν και όλοι οι υπόλοιποι εμβολιασμοί που αναβλήθηκαν, καθώς από σήμερα Δευτέρα, έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

About Author