Εθνικό Θέατρο: Ο Λιγνάδης δεν είχε εμπλοκή σε προγράμματα προς έλληνες η πρόσφυγες ανήλικους

Την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλα τα θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών αλλά και την επιθυμία του να συνεισφέρει, με κάθε δυνατό τρόπο, στην έρευνα σχετικά με τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημήτρης Λιγνάδης, εκφράζει το Εθνικό Θέατρο, με ανακοίνωσή του μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του, στη σκιά των καταγγελιών που έχουν προκαλέσει σοκ στην ελληνική κοινωνία.

«Το Εθνικό Θέατρο είναι συγκλονισμένο από τον ορυμαγδό των τελευταίων καταγγελιών ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Συμπαρίσταται αμέριστα σε όσους έχουν υποστεί οποιασδήποτε μορφής κακοποιητική, παραβατική συμπεριφορά και καλεί κάθε θύμα να απευθυνθεί ελεύθερα και άφοβα στα αρμόδια θεσμικά όργανα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Μολονότι, και σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, δεν έχει προκύψει οποιαδήποτε διερευνητέα συμπεριφορά κατά το διάστημα της θητείας του κ. Λιγνάδη ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή, σχετιζόμενη με τις δραστηριότητες του Εθνικού Θεάτρου, το σύνολο των υπηρεσιών μας βρίσκεται στη διάθεση κάθε αρμόδιας δημόσιας Αρχής για τη διερεύνηση και την αποκάλυψη της αλήθειας» υπογραμμίζει το Δ.Σ του Εθνικού Θεάτρου και προσθέτει: «Αισθανόμαστε ειδικώς την ανάγκη να διευκρινίσουμε, ότι ο κ. Λιγνάδης ουδέποτε είχε οποιαδήποτε διδακτική οργανωτική εμπλοκή με εργαστηριακά προγράμματα του Εθνικού Θεάτρου, προς Έλληνες ή πρόσφυγες ανηλίκους, τα οποία διεξάγονταν ανέκαθεν με εγγυήσεις διαφάνειας ως προς το περιεχόμενο και την ταυτότητα διδασκόντων και διδασκομένων, αλλά και συμμετεχουσών οργανώσεων».

«Οποιαδήποτε σύνδεση της επικαιρότητας με το εκπαιδευτικό έργο του Εθνικού Θεάτρου είναι ανακριβής και αποπροσανατολιστική» αναφέρει η ανακοίνωση του Εθνικού.

About Author