Εισβολή των ΜΑΤ μέσα στο ΑΠΘ – Προσαγωγές φοιτητών

Αυτή την ώρα δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται μέσα στην Κατειλημμένη Πρυτανεία, παρεμποδίζοντας την έξοδο στους φοιτητές. Οι φοιτητές καλούν όσον κόσμο μπορεί να κατέβει.

Η αστυνομία έχει κόψει την κυκλοφορία από το συντριβάνι και προς το ΑΠΘ, πιθανότατα υπάρχουν προσαγωγές (από επικοινωνία με φοιτητή)

Άμεση ανάγκη κόσμου στην πρυτανεία, ζητούν οι φοιτητές. Είναι μέσα εγκλωβισμένος από ματ και δέλτα κόσμος και από έξω συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι. Η αστυνομία κάνει λόγο για φθορές. Είναι παρόν και ο Πρύτανης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, έχουν περικυκλώσει τους φοιτητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν κυκλώσει και τον χώρο που βρισκόταν σε εξέλιξη η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Μαθηματικού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρύτανης του ΑΠΘ, είχε ζητήσει παρέμβαση του εισαγγελέα με πρόσχημα την «ομαλή λειτουργία του ΑΠΘ», το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές φοιτητών από τον εσωτερικό χώρο. Γίνονται αναφορές για λιποθυμία φοιτήτριας.

Δείτε το βίντεο: https://fb.watch/3PiHR27N2s/

 

 

 

About Author