ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Λιγνάδη: Βαριά εκτεθειμένος ο κ. Μητσοτάκης για τη συγκάλυψη

Με ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επανέρχεται στο θέμα του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δ. Λιγνάδη, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή. Στη νέα αιχμηρή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, που εδώ και πολλές ημέρες έχει καταγγείλει συγκάλυψη και έχει ζητήσει επανειλλημένως την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, επισημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι «βαριά εκτεθειμένος» και πως η Λ. Μενδώνη «ό,τι έκανε το έκανε κατ’ εντολή του».

«Ελπίζουμε τουλάχιστον αυτή τη φορά, να μη ξαναδούμε κατ’ εντολήν του, βουλευτές της ΝΔ στο δικαστήριο να υπερασπίζονται τον κατηγορούμενο, όπως συνέβη με τον πρώην γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, κ. Νίκο Γεωργιάδη» τονίζει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά βαριά εκτεθειμένος από την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη.

Λίγη σημασία έχει πια, αν κατόπιν εορτής παραιτήσει την υπουργό του. Άλλωστε η κα Μενδώνη ό,τι έκανε το έκανε κατ’ εντολήν του.

Κατ’ εντολήν του ακύρωσε τη προκήρυξη διαγωνισμού για να αναθέσει τη Διεύθυνση του Εθνικού στον κ. Λιγνάδη.

Κατ’ εντολήν του έβγαλε ανακοίνωση για να διαψεύσει τις «φήμες» όπως έγραφε.

Κατ’ εντολήν του έκανε πως δεν είδε τη καταγγελία του Νίκου Σ. στις 6 του Φλεβάρη και και πως δεν άκουγε όλες αυτές τις μέρες την κατακραυγή των ανθρώπων της τέχνης.

Κατ’ εντολήν του τέλος, έκανε στροφή 180 μοιρών, μόνο όταν έμαθαν ότι υπάρχει μηνυτήρια αναφορά θύματος για αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί.

Ελπίζουμε τουλάχιστον αυτή τη φορά, να μη ξαναδούμε κατ’ εντολήν του, βουλευτές της ΝΔ στο δικαστήριο να υπερασπίζονται τον κατηγορούμενο, όπως συνέβη με τον πρώην γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, κ. Νίκο Γεωργιάδη.​

About Author