Καταπέλτης για Λιγνάδη το ένταλμα σύλληψης – Δύο νέοι μάρτυρες

Καταπέλτης για τον Δημήτρη Λιγνάδη είναι το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, στο οποίο καταδεικνύεται η βαρύτητα των κατηγοριών, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα κάνει λόγο για μεθοδική και συστηματική προσέγγιση θυμάτων σε ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία, στα οποία ο κατηγορούμενος καλλιεργούσε κλίμα εμπιστοσύνης, εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική ιδιότητά του και σημειώνει ότι προκύπτει άσκηση βίας ή κακοποίηση, με τα θύματα σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας.

Επίσης, στο ένταλμα αναφέρετια ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για βιασμό κατά συρροή αλλά και ότι ο κατηγορούμενος έχει σχεδιάσει και άλλες παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων, κυρίως αλλοδαπών, ενώ προκύπτει εμμονή για εγκληματική ροπή για πολλά έτη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται στη ΓΑΔΑ και την Τετάρτη, στις 12 μ.μ., θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή.

Από τη Δευτέρα πάντως ενδέχεται να προκύψουν και άλλα στοιχεία, καθώς αναμένεται να καταθέσουν στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο δύο νέοι, πάνω από 20 ετών, που φέρονται να σχετίζονται με τη μηνυτήρια αναφορά του 40χρονου σήμερα Βασίλη, ο οποίος είναι ο πρώτος που μήνυσε τον σκηνοθέτη και ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίηση. Εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα και εναντίον τους από τον κατηγορούμενο, αυτά δεν έχουν παραγραφεί.

Αύριο αναμένεται να καταθέσει και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος έχει κληθεί να παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό όσες καταγγελίες ή στοιχεία έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται εντός του ΣΕΗ και αφορούν τον Δ. Λιγνάδη, καθώς και σε βάρος άλλων ηθοποιών και σκηνοθετών.

Το υλικό που θα παραδώσει στον εισαγγελέα ο κ. Μπιμπίλας θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος, για την εξέλιξη της έρευνας σχετικά με το λεγόμενο me too στον καλλιτεχνικό χώρο.

About Author