Υπόθεση Λιγνάδη: Μαρτυρίες ότι προσέγγιζε ανήλικους πρόσφυγες για “μαθήματα θεάτρου”

Σοκ προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση  Λιγνάδη. Μαρτυρίες γειτόνων κάνουν λόγο και για ανήλικα προσφυγόπουλα από δομές ανήλικων προσφύγων, στα οποία ο γνωστός σκηνοθέτης παρέδιδε μαθήματα θεάτρου. Πολλά προσφυγόπουλα μαλιστα, μετά τις πρώτες μία- δύο επισκέψεις, φέρονται ότι αρνούνταν να πάνε ξανά εκεί. Σύμφωνα με τον συντάκτη της εφημερίδας «Τα Νέα» Βασίλη Λαμπρόπουλο, που επικαλέστηκε μαρτυρίες από γείτονες του γνωστού σκηνοθέτη, σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας στην Πλατεία Καραϊσκάκη, ο σκηνοθέτης δεχόταν επισκέψεις από ανήλικα παιδιά.

Όπως λένε οι κάτοικοι, όταν είχε ερωτηθεί ο σκηνοθέτης για τις επισκέψεις των ανήλικων παιδιών, είχε δηλώσει ότι συμμετείχε εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου σε αλλοδαπούς.

Έπειτα από έρευνα για τον ισχυρισμό των γειτόνων, διαπιστώθηκε – σύμφωνα με αστυνομικές πηγές – ότι τουλάχιστον τρείς δομές ανήλικων προσφύγων μέσω κοινωνικού λειτουργού, είχαν κλείσει μαθήματα στο θέατρο του σκηνοθέτη.

Από κάθε δομή πήγαιναν 3 – 4 ασυνόδευτα παιδιά και παρακολουθούσαν τα θεατρικά μαθήματα κατά την περίοδο 2017- 2018.

Έπειτα από επικοινωνία με τους φορείς, διαπιστώθηκε ότι πολλά παιδιά αρνούνταν να ξαναπάνε στο θέατρο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουν γιατί ήταν τόσο κατηγορηματική η άρνησή τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον πολλά από εκείνα τα παιδιά σήμερα ζούν στη Γαλλία.

About Author