Ρεσιτάλ καταστολής και στη νέα συγκέντρωση για τον Δ. Κουφοντίνα – Χημικά και προσαγωγές

Για ακόμα μια φορά, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε βίαιη καταστολή συγκέντρωσης, για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Η συγκέντρωση έλαβε χώρα στα Προπύλαια, με τους διαδηλωτές να δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, με αίτημα τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν από τα Προπύλαια μέχρι την Ομόνοια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κυνηγούν τους διαδηλωτές, κάνοντας ρίψη δακρυγόνων και προχωρώντας σε επτά προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι η ζωή του κρατουμένου κρέμεται πλέον από μια κλωστή, καθώς διανύει την 42η ημέρα απεργία πείνας και ο οργανισμός του έχει ήδη υποστεί μη αναστρέψιμες βλάβες.

Κόμματα, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, νομικοί, επιστήμονες κ.ά. έχουν απευθύνει εκκλήσεις προς την κυβέρνηση για σεβασμό στο κράτος δικαίου, ωστόσο μέχρι στιγμής η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κωφεύει επιδεικτικά και συμπεριφέρεται εκδικητικά στον κρατούμενο απεργό πείνας.

Πηγή: efsyn.gr

About Author