Με μηνυτήρια αναφορά- υπόμνημα η Λ. Μενδώνη ζητά πλήρη διευρεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο

Μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε, σήμερα το πρωί, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία έδωσε συνέντευξη Τύπου τι μεσημέρι της Παρασκευής, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο, από τη Δικαιοσύνη.

Η αναφορά της υπουργού θα διαβιβαστεί εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Να βγάλει από το κάδρο τον πρωθυπουργό επιχειρεί η Λίνα Μενδώνη στη συνέντευξη τύπου που δίνει αυτή την ώρα. Όπως υποστήριξε ο Κυριάκις Μητσοτάκης δεν γνωρίζει τον Δημήτρη Λιγνάδη προσωπικά παρά μόνο ως ηθοποιό στο σανίδι.
Παράλληλα υποστήριξε ότι ούτε η ίδια γνωρίζει τον Δημήτρη Λιγνάδη παρά μόνο ότι τον συνάντησε μια φορά το 2014.

Η Λίνα Μενδώνη χρησιμοποιώντας επιχειρήματα δεξιού τρολ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στον πρέσβη της Βενεζουέλας και σε καταγγελία που είχε γίνει για σεξουαλική παρενόχληση ενώ αλγεινή εντύπωση έκανε το γεγονός ότι από τους καταγγελλόμενους ατονόμασε μόνο τον Παύλο Χαϊκάλη θυμίζοντας ότι ήταν υπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπουργός Πολιτισμού επιτέθηκε και στην Έλενα Ακρίτα διαβάζοντας παλαιότερα θετικά σχόλια που είχε κάνει για παραστάσεις του Δημήτρη Λιγνάδη.

Έντρομη μετά τις σφοδρές αντιδράσεις σύσσωμου του καλλιτεχνικού κόσμου αλλά και πολιτικών κομμάτων με κατηγορίες για συγκάλυψη των καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του θεάτρου, καθώς και στην υπόθεση Λιγνάδη, η Λίνα Μενδώνη κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η υπουργός Πολιτισμού, που όλο αυτό το διάστημα προκλητικά σιωπούσε μην αναφέροντας καν τους λόγους παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και που κουνούσε το δάχτυλο λέγοντας ότι δεν μπορεί να ασχολείται με φήμες, τώρα εμφανίστηκε να ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο, από τη Δικαιοσύνη.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα, η Λίνα Μενδώνη εμφανώς πιεσμένη εμφανίστηκε υπέρμαχος του κράτους δικαίου. Και όλα αυτά, λίγες ώρες μετά τις σφοδρές καταγγγελίες ηθοποιών στη συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα για συγκάλυψη της υπόθεσης από την υπουργό Πολιτισμού και από τις καταγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που κατέδειξε τον πρωθυπουργό ως πολιτικά και ηθικά υπεύθυνο για την συγκάλυψη των καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης.

Η αναφορά της υπουργού θα διαβιβαστεί εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση.

Η συνέντευξη τύπου βρίσκεται σε εξέλιξη. Περισσότερα σε λίγο.

About Author