Θα παραιτηθεί αύριο η Λίνα Μενδώνη;

Το «Μενδώνη παραιτήσου» που κυριαρχεί σήμερα όλη μέρα στο Twitter δεν αποκλείεται αύριο (Παρασκευή), στις 12 το μεσημέρι, να γίνει πραγματικότητα. Ξαφνικά λοιπόν σήμερα το απόγευμα, στις 4:30, μας ήρθε ανακοίνωση πως η «Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη καλεί σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, αύριο, στις 12 το μεσημέρι». Ωπ! Ωπ, ωπ!

Του Δ. Κανελλόπουλου

Πληροφορίες τη θέλουν να παραιτείται πάντως, μετά και τις τρομακτικές αποκαλύψεις που «σκάνε» η μία μετά την άλλη για τον «γνωστό σκηνοθέτη». Τον «γνωστό σκηνοθέτη» που κατείχε προφανώς θεσμική, κρατική, θέση. Ειδάλλως τι θα την ενδιέφερε την υπουργό (μας) μία ακόμα καταγγελία. Εκτός και αν βγει πάλι αύριο και επαναλάβει πως «δεν υπάρχει κάποια επίσημη, επώνυμη καταγγελία». Εντάξει, αποκλείεται…

Το θέμα είναι αν η παραίτηση Μενδώνη (αν παραιτηθεί…) σβήσει την πολιτική φωτιά που έχει ανάψει. Δεν νομίζω. Άλλωστε υπήρχε η διαρροή από το Υπουργείο Πολιτισμού ότι κάποιες επιλογές προσώπων δεν είναι δικές της.

Και κάτι ακόμα. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ξεκάθαρος σήμερα, σε διαδικτυακή συζήτηση για τον πολιτισμό: αν δεν ήταν η Λίνα Μενδώνη που διόρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο, να μας πει ποιος ήταν εκείνος που το έκανε. Κι εδώ λοιπόν, αγαπητοί μου, αρχίζει η πραγματικά ενδιαφέρουσα ιστορία!

Πηγή: efsyn.gr

About Author