Οφειλές στα Ταμεία: Ποιες και μέχρι πότε “παγώνουν” – Πώς θα αποπληρωθούν

Η κρίση έχει αφήσει σημαντικές πληγές στην αγορά. Οι περισσότερες επιχειρήσεις, αλλά και οι εργαζόμενοι βρίσκονται ένα βήμα πριν από την κατάρρευση και ζητούν επιτακτικά ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση.

Ένα σημαντικό βάρος που καλούνται να σηκώσουν χιλιάδες επαγγελματίες είναι τα χρέη που σήμερα συσσωρεύονται λόγω της πανδημίας.

Μια πρώτη ανάσα σε αυτές της επιχειρήσεις δίνει η τρίμηνη παράταση αποπληρωμής οφειλών που ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα της Βουλής. Η ρύθμιση αυτή «αγγίζει» 800.349 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ, οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ταμεία.

Πρόκειται για οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά τη μεγάλη εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του 2019, οι οποίες είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση αποπληρωμής πέντε δόσεων. Σύμφωνα με πρόσφατη εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, η πρώτη δόση έπρεπε να καταβληθεί έως τις 31 Μαρτίου 2021 και οι επόμενες τέσσερις δόσεις έπρεπε να πληρώνονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα.

 

Πηγή: enikonomia.gr

About Author