Καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων και μαστροπεία στην Ομοσπονδία Πάλης

Υπόμνημα το οποίο περιλαμβάνει στοιχεία που παραπέμπουν σε δράση οργανωμένου κυκλώματος στον κατέθεσαν στον Αθλητικό Εισαγγελέα οι γονείς νεαρής αθλήτριας πάλης η οποία σε ηλικία δώδεκα ετών, όπως καταγγέλλεται, κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον προπονητή της.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο υπόμνημα, μπορούν να στοιχειοθετήσουν αδικήματα όπως εγκληματική οργάνωση, μαστροπεία και κατάχρηση εξουσίας ενώ αφορούν πρόσωπα προηγούμενων διοικήσεων της Ομοσπονδίας Πάλης, που συνεχίζουν να έχουν επιρροή.

Στο υπόμνημα, οι γονείς της ανήλικης προτείνουν συνολικά 5 μάρτυρες, εκ των οποίων και ένα προπονητή, τον οποίο κατονομάζουν. Σύμφωνα με τους γονείς πρόκειται για άτομο, το οποίο έχει το ίδιο παραδεχθεί ότι εξωθήθηκε σε μαστροπεία.

Για την κακοποίηση της 12χρονης τότε κόρης τους το 2017, έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία, και ο κατηγορούμενος προπονητής της έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια για αποπλάνηση ανηλίκου και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, ενώ εκκρεμεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Όπως καταγγέλουν όσα συνέβησαν στη 12χρονη ήταν γνωστά στη διοίκηση της Ομοσπονδίας.

 

Πηγή: Documento

About Author