Μ. Βρετανία: Στο νοσοκομείο ο 99χρονος πρίγκιπας Φίλιππος

Στο νοσοκομείο «King Edward VII» του Λονδίνου μεταφέρθηκε εκτάκτως το βράδυ της Τρίτης ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, δούκας του Εδιμβούργου, πρίγκιπας Φίλιππος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού του Μπάκιγχαμ «η Αυτού Υψηλότης, δούκας του Εδιμβούργου, εισήχθη στο νοσοκομείο “King Edward VII” το βράδυ της Τρίτης. Ο γιατρός του τον συμβούλεψε να νοσηλευτεί προληπτικά καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία. Ο Δούκας θα παραμείνει στο νοσοκομείο για λίγες μέρες παρακολούθησης και ανάπαυσης», καταλήγει η ανακοίνωση του παλατιού.

Το παλάτι δεν αποκάλυψε τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη μεταφορά του δούκα του Εδιμβούργου στο νοσοκομείο.  Σύμφωνα με τη Sun, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας εισάγεται στο νοσοκομείο. Όπως αναφέρει η Daily Mail, η ασθένεια του Φιλίππου πιστεύεται ότι δεν έχει σχέση με τον κοροναϊό και η εισαγωγή του στο νοσοκομείο δεν θεωρείται ως εισαγωγή έκτακτης ανάγκης.

Κατά το παρελθόν νοσηλεύτηκε με λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης, με μπλοκαρισμένη στεφανιαία αρτηρία, ενώ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά. Μάλιστα και πριν από δύο χρόνια είχε μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο. Πιο συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2019 όταν μεταφέρθηκε στο Λονδίνο από το Σάντριγχαμ για «παρατήρηση και θεραπεία».

Να σημειωθεί ότι η βασίλισσα Ελισάβετ παραμένει στο κάστρο του Γουίνδσορ από τα Χριστούγεννα, καθώς λόγω της πανδημίας, η ίδια και ο πρίγκιπας δεν ταξίδεψαν στο Σάντριγχαμ. Πριν από ένα μήνα, τόσο η βασίλισσα όσο και σύζυγός της έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κοροναϊό.

About Author