Κικίλιας-Θεμιστοκλέους: Πώς και πότε θα εμβολιαστούν όσοι έχασαν το ραντεβού λόγω κακοκαιρίας

Στον τρόπο επαναπρογραμματισμού των εμβολιασμών, που αναβλήθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας, αναφέρθηκαν ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, μετά την επανέναρξη των εμβολιασμών το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αττική, έχουν εμβολιασθεί συνολικά στη χώρα 25.137 πολίτες, με την προσέλευση να ξεπερνά το 89%. Συνολικά, είπε, έχουμε ξεπεράσει τους 600.000 εμβολιασμούς, με ποσοστό κάλυψης 5,71%.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς που αναβλήθηκαν την Τρίτη εξαιτίας της κακοκαιρίας, τα ραντεβού που δεν πραγματοποιήθηκαν θα επαναπρογραμματιστούν τις επόμενες ημέρες και όλοι οι πολίτες θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο κινητό τους, τρείς ημέρες νωρίτερα, για την ώρα και ημέρα εμβολιασμού τους.

Για την ηλικιακή ομάδα 60-64, τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα Δευτέρα – Παρασκευή, στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα του αρχικού ραντεβού.

Για τους πολίτες που είχαν ραντεβού στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι, τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα Δευτέρα – Παρασκευή με τον ίδιο τρόπο.

Για την  τρίτη κατηγορία, των 75 και άνω, καθώς για άλλες κατηγορίες, των οποίων αναβλήθηκαν τα ραντεβού, οι εμβολιασμοί θα γίνουν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.

Η επιδημιολογική κατάσταση σε αρκετές περιφερειακές ενότητες δείχνει αυξητική εικόνα των κρουσμάτων, ωστόσο το παρήγορο είναι ότι στις μεγάλες περιφέρειες υπάρχει μια σταθεροποίηση, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Είπε χαρακτηριστικά ότι τα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν.

Σχετικά με τις εμβόλια, που υπήρχε κίνδυνος να χαθούν λόγω της αναβολής των εμβολιασμών την Τρίτη, επειδή έληγαν, ο κ. Κικίλιας είπε ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία διατέθηκε σε πολίτες και ευπαθείς ομάδες: Κατ΄αρχήν εμβολιάστηκαν αυτοί που κατάφεραν και προσήλθαν στα εμβολιαστικά κέντρα αλλά και με μια επιχείρηση 24 ωρών, εμβολιάστηκαν πάνω από 400 τρόφιμοι στις φυλακές Κορυδαλλού και περισσότεροι από 250 πρόσφυγες και μετανάστες στην Αμυγδαλέζα. Επίσης εμβολιάστηκαν υγειονομικοί και στρατιωτικοί.

About Author