ΔΕΔΗΕ: 70.000 τα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα στην Αττική

Στοιχεία για την εικόνα της πορείας αποκατάστασης των βλαβών ηλεκτροδότησης στην Αττική από την κακοκαιρία «Μήδεια» παρείχε ο ΔΕΔΔΗΕ. Σύμφωνα με αυτά, τα μεσάνυχτα στις 15 προς 16 Φεβρουαρίου, 30.000 ρολόγια είχαν βλάβες, ενώ αντίστοιχα τα μεσάνυχτα στις 16 προς 17 Φεβρουαρίου, τα ρολόγια με βλαβη ήταν  70.000. Οι βλάβες αφορούσαν κυρίως στη Βόρεια Αττική και σημαντικό μέρος αυτών, σύμφωνα με τον ΔΕΔΗΕ, έχει αποκατασταθεί τις τελευταίες 12 ώρες. Δεν υπάρχει ωστόσο ακόμη εικόνα με στοιχεία για τα εκτός Αττικής νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρέυμα.

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης, το πρωί της Τετάρτης, στην Πολιτική Προστασία, ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι «μέχρι το βράδυ το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί».

Ο ΔΕΔΔΗΕ δίνει κυρίως έμφαση στα νοικοκυριά, που έχουν μείνει πολλές ώρες χωρίς ρεύμα, δηλαδή σε Διόνυσο, Άνοιξη, Εκάλη και Άγιο Στέφανο, ενώ σταδιακά επανέρχεται η ηλεκτροδότηση στα τμήματα των περιοχών που έχουν πληγεί.

Σύμφωνα με προηγούμενη ενημέρωση, περί τα 440 άτομα, συνεχίζουν τις εργασίες αποκατάστασης στις περιοχές με προβλήματα ηλεκτροδότησης, κυρίως στα Βόρεια Προάστια του Νομού.

Αναλυτικότερα, μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να ολοκληρώσουν την επανηλεκτροδότηση 22 γραμμών Μέσης Τάσης. Οι γραμμές αυτές ηλεκτροδοτούν περίπου 40.000 πελάτες σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγιος Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τετάρτης, το σύνολο των πελατών με προβλήματα ηλεκτροδότησης ανήλθε σε 70.000, άρα έως αυτή την ώρα έχουν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 30.000 πελάτες.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού, ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών.

About Author