Χωρίς ρεύμα 40.000 νοικοκυριά – Ποιες περιοχές έχουν ακόμα προβλήματα με την κακοκαιρία

Μπορεί η “Μήδεια” να βρίσκεται σε… αποδρομή και να “χτυπά” πλέον πιο έντονα νότια και συγκεκριμένα στην Κρήτη, όμως, στην Αττική όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας άφησε πίσω της πολλά προβλήματα.

Η μεγάλη “μάχη” αυτή τη στιγμή δίνεται από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με ιδιώτες και δυνάμεις του Στρατού προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης.

Αρχικά 250.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα, αλλά καθώς συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, 40.000 νοικοκυριά ακόμη δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί. Περίπου 4.000 δηλωμένες είναι οι βλάβες στα βόρεια προάστια.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις εργασίες για την επανηλεκτροδότηση 22 γραμμών Μέσης Τάσης που παραμένουν εκτός λειτουργίας, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο Διαχειριστής.

Οι γραμμές αυτές ηλεκτροδοτούν περίπου 40.000 νοικοκυριά σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, το σύνολο των νοικοκυριών με προβλήματα ηλεκτροδότησης ήταν 70.000, άρα έως αυτή την ώρα έχουν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 30.000 νοικοκυριά.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, με συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, του γενικού γραμματέα υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γεώργιου Καραγιάννη, του Διευθυντή Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγου Ιωάννη Παπαναγνώστου, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιου Μάνου και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, Αναστάσιου Τόσιου.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η αποτίμηση της πορείας αποκατάστασης των προβλημάτων σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση που αντιμετωπίζουν περιοχές στην Αττική, σε συνέχεια της ενεργοποίησης Πολιτικής Προστασίας και Στρατού για την παροχή κάθε δυνατής συνδρομής, καθώς και ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων ως την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης.

Η αποστολή των δυνάμεων που κινητοποιήθηκαν είναι να κόψουν τα δέντρα και να ανοίξουν τους δρόμους ώστε τα συνεργεία αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης να φτάσουν στον προορισμό τους. Για το σκοπό αυτό, από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ δόθηκαν ακριβή στοιχεία και λίστα με τα σημεία που είναι οι βλάβες ώστε τα συνεργεία να εργαστούν όλη νύχτα με στόχο να επιδιορθωθούν οι βλάβες το συντομότερο.

Χαρδαλιάς: Μεγάλο στοίχημα η ηλεκτροδότηση – Πότε θα αποκατασταθεί

Μετά τη σύσκεψη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς είπε μεταξύ άλλων ότι “το μεγάλο στοίχημα είναι η ηλεκτροδότηση και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δίνουν μάχη για την αποκατάσταση. Είναι απόλυτη προτεραιότητα η ηλεκτροδότηση. Σημαντικά προβλήματα εντοπίζονται στον βόρειο και ανατολικό τομέα της Αττικής, όπου υπάρχουν σημαντικές ζημιές, καθώς πολλά δέντρα έχουν πέσει με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα. Η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών θα έχει διορθωθεί έως το βράδυ της Τετάρτης”.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς το πρωί, “στις 4 το πρωί αποκαταστάθηκε και το θέμα της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας” ενώ πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ αποκαταστάθηκαν όλες οι μονάδες επεξεργασίας νερού σε πολλές περιοχές που είχαν προβλήματα υδροδότησης. “Το νερό έχει αποκατασταθεί και όποια προβλήματα εντοπίζονται σε κάποιες περιοχές ακόμα, όπως το Γαλάτσι, το Κουκάκι κ.α. έως τις 3 το μεσημέρι θα έχουν λυθεί κι αυτά”. Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι “το φαινόμενο βρίσκεται σε ύφεση και βρίσκεται στα νότια”.

Όσον αφορά στον καιρό, ισχυρός παγετός αναμένεται σε μεγάλο μέρος της χώρας μέχρι σήμερα το πρωί λόγω της κακοκαιρίας «Μήδειας», σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Στη Δυτική Μακεδονία, αλλά επίσης σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αύριο θα επικρατήσει ολικός παγετός. Είναι αξιοσημείωτο ότι στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και σε σημαντικό μέρος της νησιωτικής Ελλάδας, θα σημειωθούν αρνητικές θερμοκρασίες.

ΕΥΔΑΠ: Κανονικά η υδροδότηση νοικοκυριών στην Αττική

Αποκαταστάθηκε η λειτουργία όλων των αντλιοστασίων της ΕΥΔΑΠ στην Αττική και υδροδοτούνται κανονικά τα νοικοκυριά. Οι μόνες βλάβες που παρατηρούνται στο δίκτυο είναι οι συνήθεις, διευκρίνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της εταιρίας. Για την αποκατάσταση της λειτουργίας των αντλιοστασίων η ΕΥΔΑΠ μετέφερε γεννήτριες, καθώς έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω της κακοκαιρίας “Μήδεια”.

 

Πηγή: Ενικός

About Author