Μετά τις 12 το μεσημέρι οι εμβολιασμοί στην Αττική την Τετάρτη – Τα πρωινά ραντεβού αναβάλλονται

Δεν θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Τετάρτης οι πρώτοι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί κατά του κοροναϊού στην Αττική, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που καθιστά δύσκολες τις μετακινήσεις. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Τετάρτης για την Αττική θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι. Όπως διευκρινίζει, τα ραντεβού των πολιτών που θα πραγματοποιούνταν από τις 8 πμ έως τις 12 μμ θα επαναπρογραμματιστούν και θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Οι εμβολιασμοί αναβλήθηκαν και σήμερα Τρίτη 16/2 στην Αττική, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο να προειδοποιεί για τον κίνδυνο να χαθούν δόσεις εμβολίων, οι οποίες λήγουν σήμερα.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι πολίτες, που είχαν προγραμματισμένο για σήμερα τον εμβολιασμό τους θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους.

Παράλληλα, ο κ. Γιαννάκος έκανε λόγο και για τις συνθήκες που διαμορφώνονται εντός των νοσοκομείων. Όπως τόνισε, νοσοκόμοι και γιατροί επιχειρούν να φθάσουν στα νοσοκομεία και να αναλάβουν υπηρεσία, εν μέσω απροσπέλαστων δρόμων, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Την ίδια στιγμή, στα νοσοκομεία παραμένουν «οι νυκτερινοί συνάδελφοι και προσφέρουν περίθαλψη σε περιστατικά κοροναϊού, φορώντας στολές υψηλής προστασίας πάνω από 12 ώρες, που όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό είναι εξαντλητικό.»

About Author