Αναγνωστoπούλου: Ζητά παραίτηση της Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη

Ερωτήματα προς τη Λίνα Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη απευθύνει με δήλωσή της η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η Σία Αναγνωστοπούλου ζητά την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού. Ολόκληρη η δήλωση Αναγνωστοπούλου: Έχουν περάσει πάνω από δυο εβδομάδες που υπέβαλε την παραίτηση του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κ. Δημήτρης Λιγνάδης, σε συνέχεια αποκαλύψεων και καταγγελιών για κακοποιητικές πράξεις.

Σήμερα μάλιστα είδαμε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο κύριος Κώστας Γεωργουσόπουλος, κριτικός θεάτρου, επί μία εικοσαετία πρόεδρος της Επιτροπής Θεάτρου του υπουργείου Πολιτισμού και πρώην πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου (την περίοδο που η κυρία Μενδώνη ήταν ΓΓ του Υπουργείου) δηλώνει ότι δεν είχε ανανεώσει επί προεδρίας του, τη σύμβαση του ηθοποιού και σκηνοθέτη, ως καθηγητή στο Εθνικό, γιατί η συμπεριφορά του δεν ήταν η αρμόζουσα απέναντι στους σπουδαστές.

Η υπουργός Πολιτισμού που διατείνεται ότι γνώρισε τον κύριο Λιγνάδη τρείς ημέρες πριν από τον διορισμό του στην θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή και που αποδίδει τα όσα συμβαίνουν σε ’’σκοπιμότητες’’, τι απαντά για όλα αυτά;

Γιατί δεν έχει ακόμα παραιτηθεί; Και αν δεν το κάνει η ίδια, γιατί δεν ζητά κάποιος άλλος από την κυβέρνηση την παραίτηση της; Το βέβαιο είναι πάντως, πως εδώ υπάρχει μεγάλο πολιτικό ζήτημα.

About Author