Ξεπέρασαν τις 500.000 οι εμβολιασμοί στη χώρα μας – Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 75-79 ετών

Tο φράγμα των 500.000 εμβολιασμών έσπασε την Παρασκεύη η Ελλάδα, ενώ αυξάνονται και οι ρυθμοί εμβολιασμού. Περαιτέρω επιτάχυνση πρόκειται να επιφέρει και η έναρξη των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca. 45.000 δόσεις του εμβολίου έχουν ήδη φθάσει στη χώρα μας, ενώ έχει ανοίξει από την Τετάρτη η σχετική πλατφόρμα για ραντεβού, για τις ηλικίες 60 – 64. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 15 Φεβρουαρίου.

Στο γεγονός των 500.000 εμβολαισμών αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, με ανάρτησή του στο Τwitter:

Εν τω μεταξύ,  άνοιξε την Παρασκευή η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 75 – 79.                      Η ομάδα αυτή θα λάβει το εμβόλιο της Pfizer.

Οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν θα κλείνουν ραντεβού με τους επαρακάτω τρόπους:                  -Μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS), εφόσον έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού.

-Απευθείας με την είσοδό τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

-Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται, θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου, καθώς και τον ΑΔΤ, ή να έχει φωτοτυπία τους.

-Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο φαρμακείο. Οι αναλυτικές οδηγίες και κατευθύνσεις για τον προγραμματισμό ραντεβού στα φαρμακεία θα παρασχεθούν άμεσα.

Για να ελέγξει κάποιος αν ανήκει σε ομάδα προτεραιότητας θα πρέπει:

-Να εισάγει ΑΜΚΑ και ονοματεπώνυμό στην ιστοσελίδα και τη web/mobile εφαρμογή.

-Να στείλει γραπτό μήνυμα (SMS) στον πενταψήφιο κωδικό 13034.

Σημειώνεται ότι μέσα στον Φεβρουάριο ενισχύεται η δυναμική των εμβολιαστικών κέντρων, με πάνω από 750 κέντρα συνολικά και 100 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

About Author