ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί η κ. Μενδώνη – Είχαν αποφασίσει διορισμό Λιγνάδη πριν τις εκλογές

Την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας ότι «γνώριζε και ανέχτηκε την πέρα από κάθε νόμιμη διαδικασία, τοποθέτηση του κ. Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου». Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: «Μετά τις σημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου είχε αποφασιστεί πριν από τις εκλογές – πέρα από κάθε νόμιμη διαδικασία – να δοθεί στον κ. Λιγνάδη, η μόνη αξιοπρεπής στάση για την κ. Μενδώνη, η οποία τον κάλυπτε για δύο εβδομάδες πριν την αποχώρηση του είναι η παραίτηση».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Σύμφωνα με αποκαλυπτικό βίντεο, που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Documento, ο κ. Λιγνάδης μια ημέρα μετά την προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή στις 21 Μαΐου του 2019, παρουσιάζεται σε εκδήλωση ως ο νέος διευθυντής του Εθνικού και χαμογελώντας υπονοεί ότι αυτό θα συμβεί μόλις αλλάξει η πολιτική ηγεσία.

Ένα μήνα μετά τις εκλογές η κ. Μενδώνη ανακοινώνει στη Βουλή την ανάκληση της προκήρυξης, με αιτιολογία – μεταξύ των άλλων – λόγους δημοσίου συμφέροντος!!! Όπου, ως δημόσιο συμφέρον, προφανώς εννοεί τις επιθυμίες του κ. Μητσοτάκη».

«Οι διαρροές της κ. Μενδώνη, ότι γνώρισε τον κ. Λιγνάδη τρείς ημέρες πριν αναλάβει ο δεύτερος τη θέση του διευθυντή, δεν μπορούν πλέον να τη διασώσουν» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Οφείλει έστω και τώρα να σεβαστεί τους πολίτες και τον θώκο που τώρα κατέχει, αυτόν της υπουργού Πολιτισμού και να αποχωρήσει».

About Author