ΕΣΥ: Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας

Tην προκήρυξη 939 νέων θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού διάφορων ειδικοτήτων για το ΕΣΥ, υπέγραψε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Η προκήρυξη αυτή έρχεται περίπου ένα χρόνο μετά τα πρώτα θετικά κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα και ενώ η πανδημία καταγράφει νέα έξαρση σε πολλές περιοχές, με τη χώρα να τελεί υπό καραντίνα για περίπου 7 μήνες και με την Αττική να βρίσκεται σε καθεστώς σκληρού lockdown.

Το αίτημα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυσης του ΕΣΥ,  ήταν εδώ και ένα χρόνο στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων και των διεκδικήσεων των ίδιων των υγειονομικών αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά, είχε παραδεχθεί τις ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού, λέγοντας πως «δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε ή να δημιουργήσουμε ή να “γεννήσουμε” πρόσθετους νοσηλευτές, γιατρούς, αναισθησιολόγους, εντατικολόγους πέραν αυτών που έχουμε».

Από τις 939 θέσεις που προκηρύχθηκαν, οι 847 αφορούν νοσοκομεία και οι υπόλοιπες 92 Κέντρα Υγείας. Η διαδικασία των αιτήσεων ξεκινά την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει για δύο εβδομάδες έως και την Τετάρτη 3 Μαρτίου.

Ειδικά για τα νοσοκομεία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, προτεραιότητα δόθηκε σε κρίσιμες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων (σε παρένθεση ο αριθμός των προκηρυχθεισών θέσεων): Ακτινολογίας (48), Αναισθησιολογίας (97), Εσωτερικής Παθολογίας (17), Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (104), Παιδιατρικής (31), Πνευμονολογίας (74), Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (76).

Πηγή: efsyn.gr

About Author