Αστυνομικοί έσπασαν το σαγόνι φοιτητή με πυροσβεστήρα

Συγκλονιστική μαρτυρία από τον πρώην Πρύτανη του ΕΜΠ, Νίκο Μαρκάτο για το χθεσινό αστυνομικό πογκρόμ – Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες έξω από την Ευελπίδων

«Είδαμε τα μηχανάκια των αστυνομικών να επιτίθενται στους διαδηλωτές. Χτυπούσαν παιδί με πυροσβεστήρα στο κεφάλι. Του έσπασαν τα δόντια και μπήκε χειρουργείο. Ο γιος μου νοσηλεύεται στον Ερυθρό με σπασμένο ώμο, θα έχει νάρθηκα για τρεις εβδομάδες. Τον έσπρωξαν κάτω και έπεσε. Ακόμα μια κοπέλα τραυματίστηκε από μηχανάκι. Συνολικά τέσσερα παιδιά μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό μετά την αστυνομική βία».

Αυτό δήλωσε μιλώντας στο alfavita.gr ο πρώην Πρύτανης του ΕΜΠ και καθηγητής, Νίκος Μαρκάτος σχετικά με το χθεσινό πογκρόμ κατά των φοιτητών που συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Αθήνας.

«Τα μετρό Πανεπιστήμιο και Ομόνοια είχαν κλείσει. Είχαν κλείσει επίσης όλους τους δρόμους και δεν υπήρχε διαφυγή» δήλωσε ο κ. Μαρκάτος. «Είδαμε τα μηχανάκια να επιτίθενται στα παιδιά, και αμέσως μετά να στήνουν στο τοίχο και να τα δέρνουν».

Για άλλη μια φορά, ένα εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στιγματίζεται από την άκρατη αστυνομική βία. Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες σε ακόμα μια επιχείρηση επίδειξης ισχύος. Χημικά και κρότου λάμψης, ανθρωποκυνηγητό, «παιδομάζωμα» στο σωρό και βιαιοπραγίες.

 

Πηγή: Alfavita

About Author