Σε απόγνωση οι έμποροι της Αθήνας: «Θα μπει λουκέτο για 1 στις 2 επιχειρήσεις»

«Το τρίτο “lockdown” θα οδηγήσει σε λουκέτο μία στις δύο εμπορικές επιχειρήσεις», τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προσθέτοντας ότι το πισωγύρισμα στη λειτουργία του λιανεμπορίου «δεν ήταν αρκετό για να ανακόψει τα άσχημα επιδημιολογικά δεδομένα».

Παράλληλα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, μετά και τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για κλείσιμο όλου του λιανεμπορίου στην Αττική μέχρι το τέλος του μήνα, σημειώνει ότι «οι οικονομικές προτάσεις που έως σήμερα έχουμε καταθέσει, δεν είναι πλέον ικανές να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη που βιώνουν οι επιχειρήσεις».

Ακόμη, χαρακτηρίζει μονόδρομο την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων στήριξης «που θα εξασφαλίσουν την οικονομική επιβίωση των συμπολιτών μας».

Τέλος στην ίδια ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος προειδοποιεί ότι «σε κάθε άλλη περίπτωση, όταν με το καλό ξεπεράσουμε την πανδημία, θα μας ακολουθεί για πολλά χρόνια ακόμα μια βαθιά οικονομική κρίση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη μας, αποδεικνύοντας ότι το λιανεμπόριο είναι ένας ασφαλής κλάδος και το πισωγύρισμα στη λειτουργία του δεν ήταν αρκετό για να ανακόψει τα άσχημα επιδημιολογικά δεδομένα, που επιδείνωσαν άλλες κοινωνικές δραστηριότητες.

Έχω επανειλημμένως τονίσει ότι το τρίτο “lockdown” θα οδηγήσει σε λουκέτο μία στις δύο εμπορικές επιχειρήσεις και για να το αποφύγουμε, πρέπει προσεκτικά και στοχευμένα, να εφαρμόσουμε αμέσως ένα γιγαντιαίο πλάνο στήριξης, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.

Οι οικονομικές προτάσεις που έως σήμερα έχουμε καταθέσει, δεν είναι πλέον ικανές να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη που βιώνουν οι επιχειρήσεις. Είναι μονόδρομος να εφαρμόσουμε ταυτόχρονα με τα μέτρα προστασίας του ύψιστου αγαθού της υγείας, πρόσθετα μέτρα στήριξης που θα εξασφαλίσουν την οικονομική επιβίωση των συμπολιτών μας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όταν με το καλό ξεπεράσουμε την πανδημία, θα μας ακολουθεί για πολλά χρόνια ακόμα μια βαθιά οικονομική κρίση».

 

About Author