Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια για το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

Μετά τις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος τις προηγούμενες εβδομάδες, φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί κορυφώνουν τον αγώνα τους για δημόσια Παιδεία, κόντρα στις απαγορεύσεις της κυβέρνησης.

Με νέο συλλαλητήριο σήμερα, στη 1 μ.μ.,, στα Προπύλαια, η εκπαιδευτική κοινότητα ζητάει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τα ΑΕΙ, για το οποίο έχουν εκφράσει τη σφοδρή αντίθεσή τους πρυτάνεις, πανεπιστημιακοί, συνδικαλιστές της αστυνομίας και το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 5 μ.μ., ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου, προχωρούν πολιτικές οργανώσεις και φορείς της Αριστεράς.

«Θα μείνει στα χαρτιά»

Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω το νομοσχέδιο Κεραμέως – Ούτε σκέψη για όριο φοίτησης, πανεπιστημιακή αστυνομία, βάση εισαγωγής», οι φοιτητές απευθύνουν νέο κάλεσμα στα Προπύλαια, κόντρα στις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις και το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται. Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν και οι μαθητές. Από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ προκήρυξε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11 π.μ. – 2 μ.μ. και καλεί τους εκπαιδευτικούς να δώσουν το παρών. Την ίδια ώρα, σε συγκέντρωση, στις 5 μ.μ., στο Σύνταγμα καλούν πολιτικές οργανώσεις και φορείς της Αριστεράς που θα ενώσουν τις φωνές τους με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Υπενθυμίζεται πως οι «μελανές» διατάξεις του νομοσχεδίου που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις περιλαμβάνουν τη θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής, που υπολογίζεται ότι θα αφήσει εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης περίπου 25.000 εισακτέους, την ίδρυση σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας, που πλήττει ανεπανόρθωτα το άσυλο και τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, τα πειθαρχικά φοιτητών, τα οποία ισοπεδώνουν το αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων, τα κέντρα ελέγχου και το face control για την είσοδο στις σχολές, που παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα, τις διαγραφές και τα όρια φοίτησης ν+1/2, που θα πετάξουν στο κάλαθο των αχρήστων τον κόπο και την οικονομική εξάντληση των φοιτητών και των οικογενειών τους, και τους περιορισμούς των επιλογών στο μηχανογραφικό, που θα απειλήσει τη βιωσιμότητα των περιφερειακών πανεπιστημίων και θα οδηγήσει μεγάλο αριθμό υποψηφίων στα ιδιωτικά κολέγια.

About Author