Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το αίτημα για αναβολή της συζήτησης του ν/σ για την παιδεία

Σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει ζητήσει την απόσυρση του σχεδίου νόμου που βρίσκει απέναντι την εκπαιδευτική κοινότητα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνο Σκουρλέτη, να ζητά χθες να «παγώσει» η συζήτηση και η ψήφιση και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να απορρίπτει την πρόταση υποστηρίζοντας πως αυτό «θα ήταν η μεγαλύτερη απειλή κατά της Δημοκρατίας».

Το αίτημα επανέλαβε το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Ολομέλεια της Βουλής και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Το κόμμα της Κουμουνδούρου επανήλθε σήμερα καλώντας την κυβέρνηση έστω και τώρα, «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναβάλει τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την παιδεία που δικαιολογημένα προκαλεί αντιδράσεις και κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά από την κυβέρνηση, μπροστά στο τρίτο κύμα της πανδημίας, «να αφήσει τις ιδεοληψίες της στην άκρη, να αναβάλει τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου, έτσι ώστε να μην υπάρξουν οι δικαιολογημένες αντιδράσεις και να μην διοργανωθεί το σημερινό συλλαλητήριο».

About Author