Εστίαση: Παρέδωσαν τα κλειδιά στο Μαξίμου – Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα (φωτό)

Στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, συγκεντρώθηκαν σήμερα επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης, διαμαρτυρόμενοι για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν φθάσει. Όπως λένε, τα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, κάθε άλλο παρά επαρκούν για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Στο πλαίσιο της συμβολικής διαμαρτυρίας στην Αθήνα , οι άνθρωποι της εστίασης έστησαν ένα κουτί στο οποίο κατέθεσαν τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους, με σκοπό να το παραδώσουν στο Μέγαρο Μαξίμου, μαζί με μια υπεύθυνη δήλωση, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Οι επιχειρήσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδος βάζουν λουκέτο. Καθημερινά οι συνάδελφοι παραδίδονται σε έναν βάναυσο πόλεμο. (…) Με υποσχέσεις δεν αντιμετωπίζεται ο όλεθρος, δεν πληρώνονται οι απαιτήσεις.

Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε για να συντηρούμε θέσεις εργασίας και να στοιβάζουμε τιμολόγια και λογαριασμούς. (…) Σας παραδίδουμε λοιπόν με πόνο τα κλειδιά των επιχειρήσεών μας. Ξεκλειδώστε τη φυλακή μας. (…) Καλή επιτυχία, καλές δουλειές”.

Θεσσαλονίκη

Ναύπλιο

Δράμα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ινστιτούτου της ΓΕΣΕΒΕ, οι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης που πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο στο οριστικό κλείσιμο, ανέρχονται στο 40%, ενώ έρευνες που είναι σε εξέλιξη ανεβάζουν το ποσοστό ακόμα και στο 60%.

Στο 40% των επιχειρήσεων τα ταμειακά διαθέσιμα είναι μηδενικά, ενώ άλλο ένα 40% έχει ταμειακά διαθέσιμα για έναν ακόμη μήνα. Τέλος, μόλις το 16% των επιχειρήσεων μπορεί να επιβιώσει με τα δικά του ταμειακά διαθέσιμα.

Αθήνα

Πάτρα

About Author