Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει «εντολές λογοκρισίας και απόκρυψης ειδήσεων»

Σκληρή ανακοίνωση κατά της διοίκησης της ΕΡΤ και της κυβέρνησης εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ. Η ομοσπονδία καταγγέλλει ότι η τοιχοκόλληση του σημειώματος με την οδηγία για απόκρυψη της είδησης με το φαγοπότι του Μητσοτάκη είναι η ομολογία «ότι η ενημέρωση και η δημοσιογραφία για αυτούς δεν είναι παρά άδεια πουκάμισα έτοιμα να δεχτούν την κατάλληλη …γραβάτα  για να βγουν στο «γυαλί».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ κατηγορεί τους ιθύνοντες «για ασυμβίβαστες  για δημοκρατικά  πολιτεύματα πρακτικές, που δεν  είναι ούτε  περιστασιακές , ούτε αποτέλεσμα  μιας «γκάφας» κάποιων «ζηλωτών», αλλά  κεντρικός στρατηγικός σχεδιασμός  του επιτελικού κράτους  που  φαντάζεται  ότι έτσι  θα  ευοδωθεί  το  όνειρο της  μεγάλης δεξιάς (ακροδεξιάς θα λέγαμε εμείς) ιδεολογικής  …επέλασης».

«Μεθυσμένοι  από την εξουσία που τους έχει δοθεί  και από τα χιλιάδες ευρώ  που θα μπουν στο πορτοφόλι τους  ως αναγνώριση για το «θεάρεστο έργο» που προσφέρουν στην πρωθυπουργοκεντρική προπαγάνδα, ξεπέρασαν ακόμα και τον ίδιο τους τον  εαυτό, τοιχοκολλώντας εντολές λογοκρισίας» τονίζει με νόημα η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Πριν ακόμα  ψηφιστεί το  νομοσχέδιο  – αντίδωρο  του επιτελικού κράτους στους  καναλάρχες και  στις «ιερές αγελάδες» που τοποθέτησε  στην ιεραρχία της ΕΡΤ, οι «άριστοι»  της διοίκησης και της γ. Διεύθυνσης ενημέρωσης της δημόσιας  ραδιοτηλεόρασης ,  μεθυσμένοι  από την εξουσία  που τους έχει δοθεί  και από τα χιλιάδες ευρώ  που θα μπουν στο πορτοφόλι τους  ως αναγνώριση για το «θεάρεστο έργο» που προσφέρουν στην πρωθυπουργοκεντρική προπαγάνδα, ξεπέρασαν ακόμα και τον ίδιο τους τον  εαυτό, τοιχοκολλώντας εντολές  λογοκρισίας  και απόκρυψης ειδήσεων  που θεώρησαν βλαπτικές για την εικόνα των εντολοδόχων τους.

Ομολόγησαν  δηλαδή ότι η ενημέρωση και η δημοσιογραφία  για αυτούς δεν είναι παρά  άδεια πουκάμισα  έτοιμα να δεχτούν την κατάλληλη …γραβάτα  για να βγουν στο  «γυαλί»,

Επιβεβαίωσαν την ΠΟΣΠΕΡΤ  που διαρκώς  και διαχρονικά καταγγέλλει  τον ευτελισμό της ενημερωτικής αποστολής  της ΕΡΤ από πρόσωπα  που  θεωρητικά  θα έπρεπε να υπηρετούν  την  δημοσιογραφία και να στηρίζουν  αληθινή  και αντικειμενική ενημέρωση από τη  δημόσια ραδιοτηλεόραση  όπως  ορίζεται αυτή  από το Σύνταγμα, την  εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, από την ίδια τη Δημοκρατία.

Καταγγέλλουμε  αυτές  τις ασυμβίβαστες  για δημοκρατικά  πολιτεύματα πρακτικές, που δεν  είναι ούτε  περιστασιακές , ούτε αποτέλεσμα  μιας «γκάφας»  κάποιων «ζηλωτών», αλλά  κεντρικός στρατηγικός σχεδιασμός  του επιτελικού κράτους  που  φαντάζεται  ότι έτσι  θα  ευοδωθεί  το  όνειρο της  μεγάλης δεξιάς (ακροδεξιάς θα λέγαμε εμείς) ιδεολογικής  …επέλασης.

Όλα αυτά  τα θλιβερά  για τη δημοκρατία φαινόμενα καταδεικνύουν ότι όταν  μια κυβέρνηση  γίνεται  καθεστώς  και συμπεριφέρεται  με αλαζονεία  περιφρονώντας  το λαό και τις ανάγκες του, η φθορά της επικοινωνιακής της μάσκας επιταχύνεται και αργά η γρήγορα θα φανερωθεί το αληθινό πρόσωπο της εξουσίας της».

About Author