Εμβόλια: Ανοίγουν οι πλατφόρμες για τις ηλικίες 60-64 και 75-79

Στις 15 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί για τους πολίτες ηλικίας 60-64 με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ η πλατφόρμα για ραντεβού θα ανοίξει από την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε στην ενημέρωση της Δευτέρας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Παράλληλα ανοίγει η πλατφόρμα και για τους πολίτες ηλικίας 75-79, οι οποίοι θα κάνουν το εμβόλιο της Pfizer και θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού από την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

Πιο αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους:

«Έχουμε ξεπεράσει τους 410 χιλιάδες εμβολιασμούς, με ποσοστό κάλυψης 3,9%. Ανακοινώνουμε ότι ανοίγει η πλατφόρμα για αλλες δύο κατηγορίες πολιτών. Για τους πολίτες ηλικίας 60-64, για το εμβόλιο της AstraZeneca, η πλατφόρμα θα ανοίξει την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 15 Φεβρουαρίου, την επόμενη Δευτέρα. Για τους πολίτες ηλικίας 75-79, οι οποίοι θα κάνουν το εμβόλιο της Pfizer, η πλατφόρμα θα ανοίξει την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

Χθες παραλάβαμε τις πρώτες 45.000 δόσεις από την Astrazeneca και αναμένουμε τις επόμενες παραλαβές.

Υπάρχει ένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο εμβόλιο, καθώς δεν υπάρχει μεγάλο δείγμα εμβολιασμένων για τους άνω των 65. Ωστόσο, φαίνεται να παρέχει επαρκή ασφάλεια. Από την πρώτη δόση έως τη δεύτερη, μπορούν να μεσολαβήσουν έως και 12 εβδομάδες».

About Author