Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον νέο πρόεδρο της Λιβύης που είχε… απελάσει κακήν κακώς πριν ένα χρόνο

«Σήμερα το πρωί ο Λίβυος πρέσβης στην Αθήνα, Mohamed Younis Menfi, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση απέλασής του. Του δόθηκε διορία 72 ωρών για να εγκαταλείψει τη χώρα», δήλωνε τον Δεκέμβριο του 2019, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ενα χρόνο μετά ο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζει “σημαντικό βήμα προς την ειρήνη στην Λιβύη την εκλογή της νέας ενοποιημένης κυβέρνησης της Λιβύης” υπό τον απελαθέντα τότε πρέσβη!

«Η εκλογή μιας νέας ενοποιημένης κυβέρνησης της Λιβύης από το Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης στη Γενεύη είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ειρήνη στη γειτονική μας χώρα. Συγχαρητήρια στη νέα ηγεσία. Όλοι οι φορείς οφείλουν να υποστηρίξουν τη διαδικασία προς δημοκρατικές και ελεύθερες εκλογές τον Δεκέμβριο», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σχετική ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζει την εκλογή του νέου προέδρου στη Λιβύη εξέδωσε και το ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι στον Λίβυο πρέσβη είχε δοθεί το 2019, 48ωρη προθεσμία  για να παραδώσει στο υπουργείο το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα.

About Author